fb
Damespraatjes Damespraatjes

Baby die moeder niet wilde omdat hij ’te lelijk’ was, schrijft bestseller

44 jaar geleden kwam de kleine Robert Hoge ter wereld. Waar de meeste ouders tranen van geluk huilen wanneer hun kindje na negen maanden wachten ter wereld komt, was dat bij Robert anders. Zijn moeder vond hem zo lelijk dat ze hem eigenlijk niet wilde hebben…

Robert werd geboren met vergroeiingen, waardoor hij er anders uitzag dan andere kindjes. Zijn neus zag er anders uit en ook had hij een ernstig misvormd been. De moeder van Robert, die al vier kinderen had, zag het niet zitten om te moeten zorgen voor een gehandicapt kind. Aan haar andere kinderen legde ze voor dat ze Robert ter adoptie wilde afstaan aan de staat.

hodge

boredomtherapy.com

‘Gered’ door zijn broertjes en zusjes

De andere kinderen wilden niet dat hun nieuwe broertje bij een ander gezin terecht zou komen en ze bereikten een akkoord met hun moeder. Robert werd geopereerd, waarbij het gezwel op zijn neus werd verwijderd en hij kreeg een beenprothese. Robert groeit uiteindelijk op met zijn eigen broertjes en zusjes en wordt hetzelfde behandeld.

De moeder van Robert bleef het lastig vinden en hield op advies van de artsen een dagboek bij. Hierdoor heeft ze haar gevoelens over de situatie altijd open en eerlijk met Robert kunnen delen. Hoewel sommige stukken moeilijk waren om te lezen, heeft het Robbert wel geholpen zijn moeder te begrijpen. Hij noemt haar zelfs “geweldig, liefdevol en zorgzaam”. Hij ziet zijn verhaal als een verhaal met een triest begin, maar met een happy ending.

Hoe gaat het nu met Robert?

Nu, 44 jaar later, gaat het heel goed met Robert. Hij is getrouwd, heeft twee kinderen en is een succesvol journalist. In 2013 bracht hij het boek ‘Ugly’ uit, wat een groot succes werd. Wij vinden het een heel bijzonder verhaal en wilden dit graag met jullie delen! Robert’s boek inspireert mensen over de hele wereld om vrede te sluiten met hun turbulente verleden.

Wat knap van hem! Hoe denk jij hierover? En wat vind je ervan dat de moeder van Robert hem eigenlijk niet wilde hebben?

Wil je het boek van Robert graag lezen? Je kan hem bestellen op bol.com

boredomtherapy.com

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook