fb
Damespraatjes Damespraatjes

Handige tips voor het organiseren van een feest of evenement

Heel veel bewondering kan ik hebben voor mensen die een écht goed feest kunnen organiseren. Zelf ben ik dol op feestjes, maar kan mezelf geen expert noemen op dat gebied. Een goede reden om één van mijn vriendinnen naar haar succes te vragen, want zij weet echt hoe het moet.

Hou het relaxed

Hebben wij een feestje, dan voel ik me altijd super verantwoordelijk dat het goed loopt en ik ben daar ook best zenuwachtig over. Ik zal het maar toegeven: ik verander dan in een soort (gestreste) heks en ben niet meer aardig voor mijn omgeving. Die stemming is natuurlijk niet helemaal weg zodra de eerste gasten binnen komen. Mijn vriendin weet haar hoofd wél altijd koel te houden. Ze besteedt best veel uit. Het eten laat ze vaak door een traiteur maken en als ze het wat simpeler wil houden, dan gooit ze tegen etenstijd wat hamburgers op de barbecue, serveert er coleslaw bij en noemt het een Amerikaans feestje.

Zorg dat de feestruimte niet te groot is

Ben je ook wel eens op een feestje geweest, waar de feestruimte veel te groot was en waardoor het lijkt of er niet zoveel mensen zijn? Of dat er op grote afstand van elkaar kleine groepjes staan? Mijn vriendin heeft een groot huis en een grote tuin, maar ze zorgt altijd dat de feestgangers redelijk bij elkaar in de buurt blijven en daardoor eerder met mensen die ze niet kennen in gesprek raken.

Haal voldoende te drinken in huis

Fijn als gasten meteen wat te drinken krijgen als ze binnenkomen. Erg leuk zijn grote bakken met ijs waar de wijn en de biertjes voor het grijpen liggen. Bij de supermarkt kun je een paar zakken ijs kopen en die in een grote bak doen om bier, wijn en frisdranken koel te houden.

Zorg dat je goede non-alcoholische drankjes in huis hebt. De BOB zal dan niet de eerste zijn die naar huis wil.

Laat je gasten merken dat ze heel welkom zijn

Ook dit is iets waar ik me zelf altijd een beetje zorgen over maak. Kan ik mijn aandacht wel goed over alle gasten verdelen? Soms loopt een feestje helemaal vanzelf, zeker als je gasten elkaar al goed kennen. Maar zijn het redelijke onbekenden van elkaar dan zul je er zelf ook iets meer energie in moeten steken. Zorgen dat mensen zich op hun gemak voelen. Daar hoort ook bij dat je ze met anderen in contact brengt en ze aan elkaar voorstelt.

Een tip van mijn vriendin om te zorgen dat je gasten zich echt welkom voelen? Leg de rode lopers voor ze uit. Het lijkt misschien een tikje overdreven voor het organiseren van een vriendenfeestje, maar je vrienden zullen het echt leuk vinden en ze hebben meteen iets om over te praten met de andere gasten.

Heb jij nog leuke tips voor een feestje?

Herken jij de stress die er komt kijken bij het organiseren van een feest of een evenement? En heb jij een manier gevonden om hiermee  om te gaan? Wij zouden het heel leuk vinden om dat van je te horen. Zelfs mijn vriendin die echt heel goed is in het organiseren van feestjes zou jullie tips graag willen horen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook