fb
Damespraatjes Damespraatjes

Handig en duurzaam: tuinverlichting op zonne-energie!

Goudgele bladeren, korte dagen en het getik van de regen op de ramen: ik vind de herfst een heerlijk seizoen. Als ik ’s avonds na een drukke dag thuiskom, vind ik niets lekkerder dan het aansteken van de open haard en met een kop thee en Netflix op de bank te ploffen. De donkere dagen roepen bij mij dan ook veel positieve associaties op. Helaas is er één ding waar ik minder dol op ben: thuiskomen bij ons slecht verlichtte huis… 

Solar tuinverlichting

Toen wij nog in Amsterdam woonden, hadden wij geen verlichting om het huis nodig. Alle straten zijn daar goed verlicht en je stapte vanuit je appartement meteen op de stoep. Nu wij in Bussum wonen en een heerlijke tuin en oprit hebben, is dat echter flink anders. Om ons huis is het enorm donker en dat is niet altijd prettig in de winter. Her en der hangen wat lampjes, maar het is bij lange na niet voldoende om prettig weg te gaan en thuis te komen tijdens de donkere maanden. Ik oriënteer mij dus op tuinverlichting en stuitte op tuinverlichting op zonne-energie, ook wel solar tuinverlichting genoemd. Wauw, wat is dat een ontdekking zeg. Ik vertel je er graag meer over 🙂

Voordelen

Tuinverlichting op zonne-energie heeft veel fijne voordelen. In de eerste plaats is het natuurlijk milieuvriendelijk. Doordat je geen beroep doet op het elektriciteitsnetwerk, maar de lamp laat werken op zonne-energie, is dat goed voor de planeet én voor je portemonnee. Daarnaast is het ook heel handig dat je geen stopcontact meer nodig hebt in de tuin. Je kunt de verlichting plaatsen en na een zonnige dag werkt hij meteen. Daarnaast zit je ook niet met lange snoeren die door de tuin heen lampen met het elektriciteitsnetwerk verbinden. Hoe handig is dat?

Romantisch en gezellig

Er is heel veel verschillende solar tuinverlichting te koop. Denk aan van die gezellige lichtsnoeren, maar ook volwaardige wandlampen. Je kunt voor zowel warmer als koeler licht kiezen, net als bij gewone lampen. Zelf vind ik een solar lichtsnoer heel romantisch en gezellig. Deze geeft daarnaast minstens net zo veel licht als de wat grotere hanglampen. Wil je het echt gezellig maken? Er zijn zelfs solar dieren, bloemen en huisjes. Echt heel leuk!

Praat mee

Je ziet; ik ben echt helemaal overtuigd van solar verlichting in de tuin. Hebben jullie momenteel veel licht in de tuin? Of mag het zo tijdens die donkere dagen wel wat meer? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Reageer ook