fb
Damespraatjes Damespraatjes

Gratis webinar. Hoe ga je om met het drankprobleem van de ander?

Hoe erg is het om met iemand samen te leven die teveel drinkt? Vaak durf je het in je directe omgeving niet bespreekbaar te maken omdat je je er voor schaamt en omdat het misschien ook als verraad aanvoelt als je erover vertelt. Waarschijnlijk voel je je redelijk machteloos en heb je het idee dat al jouw hulp die je wilt geven, omdat je van iemand houdt, tevergeefs is.  

Machteloosheid, verdriet en pijn

Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) geeft op 15 december een (gratis) webinar over het omgaan met het drankprobleem van de ander. Naastbetrokkenen verdienen namelijk ook aandacht voor de machteloosheid, het verdriet en de pijn die zij ervaren in hun leven met iemand die teveel drinkt of drugs gebruikt.

Veel info en anoniem je vragen stellen

Tijdens de webinar geven preventiemedewerkers en behandelaren van VNN tips en advies over wat naastbetrokken kunnen doen als hun partner, kind, familielid of collega teveel drinkt of drugs gebruikt. De webinar wordt online uitgezonden. Deelnemers kunnen direct (anoniem) vragen stellen. Medewerkers van VNN proberen deze zoveel mogelijk tijdens de uitzending te beantwoorden.

Tips en advies voor naastbetrokkenen

VNN krijgt veel vragen van partners en andere naastbetrokkenen via de website, social media en de chatservice. Het alcohol- of drugsprobleem van iemand waar je dicht bij betrokken bent, is een moeilijk te bespreken onderwerp. Het roept schaamte en schuld op: “Misschien beschadig ik mijn partner als ik erover praat…” of “Het voelt als verraad als ik erover vertel…”

Er is nadrukkelijk aandacht voor de erkenning van de moeilijke rol van naastbetrokkenen. Daarnaast zijn de houding en het gedrag van naastbetrokkenen belangrijk voor het herstelproces van de partner, broer, zus, buurman of directe collega.

Aanmelden

De webinar vindt plaats op 15 december van 20.00 – 20.45 uur. Geïnteresseerden kunnen zich (anoniem) aanmelden via de website van VNN: www.vnn.nl/webinar.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook