fb
Damespraatjes Damespraatjes

Gratis plastic tasjes vanaf januari verboden // Winnaar bekend!

Vanaf 1 januari 2016 is het voor winkels niet meer toegestaan om gratis plastic tasjes weg te geven. Hiermee wil de overheid de hoeveelheid plastic tassen die nu in Nederland gebruikt worden terugdringen. Alles met één doel: samen werken aan een beter milieu. Wij zochten al even een aantal leuke en duurzame alternatieven op! 

1. Blond Amsterdam Shopper/blauw – € 5,95

1

2. Reisenthel Shopper – € 5,95

2

3. Blond Amsterdam Shopper/roze – € 5,95

3

4. Reisenthel Basket – € 14,95

4

5. fonQ Canvas Shopper – € 5,95

5

Winnaar bekend!

 

Gefeliciteerd:

Linda Raaijmakers

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

85 reacties

Raaf -

Ik neem meestal mijn eigen tas mee, als ik boodschappen ga doen.

jannie -

Ik neem altijd zelf tassen en kratjes mee naar winkels. Ook in winkels waar je de tasjes gratis krijgt (kreeg) neem ik mijn eigen tassen mee. Verder bewaar ik de enkele plastic tassen die ik krijg en die worden meerdere keren gebruikt bijvoorbeeld om sportspullen mee te nemen, naar een winkel of om te knutselen. Verder scheiden wij ons afval: glas, batterijen, papier, GFT, plastic, blik en restafval.

Wilma D -

al jaren neem ik tassen mee naar de supermarkt en ook heb ik van die opvouwbare tasjes in mijn handtas. Ik hoef dus nooit een plastic tas. Voor groente en fruit neem ik plastic zakjes mee die ik steeds hergebruik.

Jacqueline -

Ik heb altijd zo’n opvouwbaar klein tasje in mijn handtas en scheidt echt alles, papier, plastic en per 1 januari mogen we ook het blik en drinkkartons aanleveren. Drink altijd kraanwater, vind het zelfs lekkerder als een flesje gekocht water

Jeannette -

Net zoals al veel vorige reacties… ook ik scheidt al heel goed ons afval, goed voor t millieu en goed voor de portemonee !

Kirsten -

Afval scheiden, dingen hergebruiken zoveel mogelijk. Tweedehands winkelen & creatief zijn met kliekjes is voor mij een must!

Janine -

Mijn kinderen vinden dat ik soms panisch doe over het afval scheiden. Ik haal soms dingen uit de pedaalemmer, die bij plastic of papier horen. 😉
Ik gooi nooit eten weg. Alles wordt gebruikt. De bladeren van de bloemkool, de botten van de gegrilde kip, ik noem maar wat. Allemaal heerlijk in een soep.
Ik heb altijd een boodschappentas bij me en die begint aardig te slijten, dus een nieuwe komt goed van pas.
Ook in mijn fietstas zit een reserve tas voor onverwachtse aankopen.
Alles wat meerdere keren gebruikt kan worden wordt ook meerdere keren gebruikt. Er wordt niets weggegooid als het niet direct nodig is. Denk aan water. Oud water uit de waterkoker gaat naar de planten etc.
Het is een 2e natuur. Ik denk er niet eens bij na, dus ik vind het nu ook lastig om op te noemen wat ik allemaal doe.

Shyama in Boekenland -

Ik doe zoveel als mogelijk is aan zero-waste. Daarmee belast je de aarde het minst. En zo min mogelijk chemische (schoonmaak)middelen gebruiken. Minder vlees eten en dan het liefst biologisch doe ik ook heel bewust.

Wilma -

Duurzaam leven betekend voor mij:
Tijdens mijn wekelijkse boodschappen doen let ik erop om zomin mogelijk levensmiddelen te kopen waar onnodig veel verpakkingsmateriaal omheen zit. Voor mij dus bv. geen apart verpakte paprika’s.
Als ik ga winkelen neem ik mijn eigen boodschappentassen mee en af en toe ook een boodschappenkrat. Voor mij geen plastic tasjes om mijn boodschappen in mee naar huis te nemen.
Ik heb in huis diverse bakken staan voor bv. oud papier, blik, huis/tuin/keukenafval (voor eigen compostbak om later te grbruiken in eigen tuin), glas, plastic. Zijn ze vol dat breng ik ze naar de milieustraat.
En af en toe ga ik “opruiming” houden in mijn kasten. Zijn er spulletjes bij die ik nooit meer gebruik, en die nog goed zijn, gaan die in een grote doos en breng ik die naar de kringloopwinkel.
Zo kan ik denk ik nog wel even doorgaan. Ben voor mijn gevoel goed bezig om duurzaam te gaan lezen.

Annelies Dekker -

Wij hebben gisteren (nog 2015) ledlampen gekocht om het nieuwe jaar (2016) duurzamer te beginnen. Ook eten wij 1x in de week left-overs op, om minder eten te verspillen. Fruit en groente gaat over het algemeen zo mee in de kar, zonder er een zakje omheen te doen. Wij hebben nu een ‘kliko’ voor plastic en blikjes, waardoor we alle kliko’s die we hebben, nu nog maar 1x in de maand aan de straat hoeven te zetten. Papier wordt hier gescheiden aangeboden. Nu ik dit zo opschrijf, besef ik dat we eigenlijk al heel veel doen om duurzamer te leven…
Maar 1 grote besparing die we nog echt zouden kunnen doen is een duurzamere, schonere en zuinigere auto…maar dat laat ons spaarsaldo (helaas nog) niet toe 😉

Xaviera Jamie -

Ik heb altijd een opvouwbaar tasje in mijn tas zitten voor als ik handen tekort kom! Een aanrader.

Debbie -

Ik doe alles lopend/fietsend of met het openbaar vervoer en ik neem al zo min mogelijk plastic tasjes aan in de winkels. Ik zorg ervoor dat ik altijd zelf een tas meeneem waar ik de spullen in kan stoppen.

cbdkl -

Ik hergebruik wat ik kan hergebruiken. Gooi echt niet alles meteen weg wat wel als resultaat geeft dat de zolder vol ligt met nog goede artikelen waar ikzelf niets meer mee doe momenteel.

katleen -

Afval scheiden, herbruikbare tassen, nachtstroom, voedsel dat aangekocht is opeten (tijdens lunch restjes), tweedehandsspullen verkopen of weggeven, met openbaar vervoer, …

monique F -

ik doe aan nachtstroom. Niet onnodig licht aanlaten. afval scheiden. niet CV aan als ramen openstaan. zelf 1 flesje aangeschaft ipv tig flesjes kopen. spullen weggeven in een weggeefsite.

Anita H. -

Alles met de fiets (ik heb niet eens een auto). Afvalscheiding. Plastic zakken worden hergebruikt. Kleding die ik niet meer draag geef ik weg (of in de zak voor goed doel).

jannie -

afval scheiden zelf tasjes meenemen

En geef spullen die we niet gebruiken op gratis af te halen

Roxana A -

ik probeer altijd de afval te scheiden (we hebben bakken in de keuken voor afval, Gft, plastic, glas en oud papier. Ik heb altijd opvouwbare boodschappentasjes in mijn tas. Plastic zakken worden weer gebruikt om plastic in te verzamelen We doen het licht en verwarming uit in ruimtes waar we niet zijn .

Petra -

Niets verdwijnt hier zomaar in de vuilnisbak. Als het nog goed is dan gaat het of op markplaats of een goed doel. En wat er dan weg gaat dat doen we zoveel mogelijk scheiden. Onze grijze afvalbak zit met 2 weken nog niet voor de helft voor, en we zijn toch met 4 personen thuis. Ook als we boodschappen gaan doen, tassen mee, en groenten in papieren zakken ipv plastic.

Lisanne Boem -

De roze vind ik de allermooiste! Ik doe het licht pas aan als het echt moet, probeer kort te douchen, scheid mijn afval zo goed als het kan probeer gewoon bij alles wat ik doe er een beetje op te letten. Plastic tasjes bijvoorbeeld hergebruik ik altijd.

Tessa -

Ik ben erg duurzaam bezig vind ik zelf. Ik scheid mijn afval, ik eet zoveel mogelijk biologische producten en ik doe zoveel mogelijk op de fiets. In ieder geval dagelijks naar het werk (8 km enkele reis)

Ik zou heel graag de blauwe shopper willen winnen.

Ann -

Zonnepanelen, waterton, waterput voor het sproeien in de zomer, scheiden van glas, papier, plastic, ijzer, compostbak, goed geïsoleerd huis. Ik doe heus mijn best. Nu zou ik nog wel een waterpomp willen, maar die vind ik nog wat duur.

Riky -

Scheiden van afval, papier, glas, led lampen, tas mee bij boodschappen doen, regenwater opvangen, spaarkop op de douche, thermostaat op tijd omlaag, muren en dak zijn geïsoleerd. Volgende doel: zonnepanelen.

Tamara V -

Als het even kan geef ik iets een 2e “leven”. Broodbuilen gebruik ik als pedaalemmerzakjes bv en boterbakjes vul ik met saus om in te vriezen,altijd een boodschappentas bij en kratje op de fiets.Nooit geel lampen onnodig laten branden en al die dingen die iedereen wel weet .

Jeannette -

Ik heb bv sint cadeautjes gekocht in een kringloopwinkel, echt mooie spullen en boeken gevonden. Verder zo weinig mogelijk plastic tasjes gebruiken, en als ik ze heb gebruik ik ze nog een keer ergens voor. Ik scheid heel secuur het afval. proberen zoveel mogelijk te fietsen, en zuinig te zijn met electriciteit. En ook heb ik een regenton waarvan ik het water zoveel mogelijk gebruik.

Elles -

Ik scheid al het aanval plastic-gft-papier-glas-batterijen etc ook weet ik van veel dingen wel weer iets leuks te maken en eten wat over blijft wordt zelden weggegooid

linda -

Ik werk met jongeren met een verstandelijke beperking en autisme en haal het glas en oud papier op in de wijk en voeren dat voor de mensen af en die blond tas zou geweldig zijn want we krijgen ook vaak statie geld flessen en die bewaren we appart zodat we wat lekkers halen bij de koffie en die kunnen dan perfekt in die tas

miranda -

ik doe alles netjes scheiden en zelfs de plastic tasjes hergebruiken
en zelf shop ik meestal met een linnen tas maar die blond tas is mooier en groter due woehaa super voor 2016

Marian -

Papier, plastic, gft en glas apart in de daarvoor bestemde bakken. Nooit licht aan in ruimtes waar niemand is. Verwarming alleen in de huiskamer aan. Douchen zo lang als nodig is. Biologisch vlees.
De roze tas vind ik heel mooi!

Miranda -

Afval gescheiden inzamelen, altijd een boodschappentas mee (doe ik al jaren), we hebben 13 zonnepanelen op ons dak, een houtkachel en het toilet spoelen wij door met putwater (echt zonde om met drinkwater het toilet door te spoelen). Verder drinken wij veel uit de eco flesjes van Tupperware, zodat wij veel minder afval hebben. De spullen die wij niet meer gebruiken verkopen we via Marktplaats of brengen we naar de kringloop. enz enz…..

Angelique Bogaard -

Plastic , glas, GFT. papier sorteren
Doet 90% met de fiets
En geef spullen die we niet gebruiken op gratis af te halen

Marian van Trigt -

Altijd zelf tas meenemen, wij stoken niet warmer als 19, graden. vest aandoen als je het kouder hebt. Hier wordt niets weg gegooid. Zelf eigen water meenemen in dopper. goede spullen naar 2e hands winkel brengen.
Veel fietsen.

SophiaG -

We doen aan aantal dingen om duurzamer te leven: we kopen (en halen op) veel tweedehandsspulletjes zodat deze nog een 2de, 3de….. leven krijgen, we scheiden ons afval, nemen meestal een kartonnen doos als we boodschappen doen, we zijn onze lampen aan het vervangen door LEDlampjes, en daarnaast upcyclen we nog veel spulletjes of gebruiken het voor knutselprojecten met de meiden.

Isabel -

Afval scheiden, zelf een tas meenemen als ik ga winkelen, lichten uit in kamers waar niemand is, verwarming lager als we niet thuis zijn.

Tita -

Lichten uit in de ruimtes waar je niet bent, slimme thermostaat, afval scheiden, extra trui aan (of kruik maken! :-)). Zo’n prachtige Blond Amsterdam shopper (liefst de roze) zou ik hier ook goed bij kunnen gebruiken.

rita de leeuw -

ik heb al altijd een gewone boodschappentas mee, ik vraag om mijn artikelen van al dat plastic te verlossen, ik breng glas na de glasbak, gebruik schoonmaakazijn i.p.v. allerlei schoonmaakartikelen, papier gaat naar de papierbak, heb al een nee nee sticker, slimme thermostaat, gordijnen dicht, licht overal waar je niet bent,uit.

Inge -

Deze mooie blauwe Blond Amsterdam tas
komt tijdens het shoppen goed van pas
en met deze vrolijke opdruk ben ik als blauw liefhebber echt in mijn sas!

Marianne -

Als ik boodschappen ga doen controleer ik altijd of ik een extra tas bij me heb…dus niet alleen mijn handtas maar een tas om de boodschappen in te doen..zo kom ik niet in de verleiding om een plastic tas te kopen…ook ga ik vaker naar de markt…daar is alles los te koop en kun je veel vaker een kleinere hoeveelheid kopen en hierdoor gooi je minder weg…én het is nog goedkoper ook…en verder…kleinere porties vlees áls ik vlees eet en dan ga ik even langs de scharrelslager…het kost iets meer maar de beesten hebben het goed gehad…
er is denk ik nog veel meer…maar dan wordt het wel een hele lange reactie!!!!!

Anita -

Ik heb ruimte in de keukenkast gemaakt, zodat ik de weckpotten die ik pas gekocht heb kwijt ka.
Zo bewaar ik meel, graan, suiker, havermout, rijst en pasta’s en kan ik meteen zien wat er in zit.
Ik koop nu grootverpakkingen, zodat ik minder afvalproducten heb.

Mieke -

Net als veel anderen afval scheiden, oud papier apart, thermostaat niet te hoog en niet aan als niet nodig is. Dopper voor water (geen pakjes drinken mee voor de kids). Huisisolatie. Niet veel weg met de auto. Bij tanden poetsen kraan niet open laten staan. Tasjes zelf meenemen en niet overal een plastic tas aannemen. Televisie niet op standby.
Geen stekkers in het stopcontact laten zitten als je klaar bent met het opladen van je mobiel of tablet.
Erop letten dat je niet de enige in huis bent die hierop let ;).
We doen het vast nog niet geheel goed, maar doen onze best!

Anneliese de Waal -

Ik sorteer al het afval.
Zwartenbak/Groenbak, plastic en papier sorteer ik allemaal netjes.
Overal zuinig lampen in huis, haal het water voor de planten in de tuin uit de sloot.
Probeer zo goed mogelijk op te letten.

Mirremeid -

Veel spullen koop ik tweedehands, dit scheelt geld, maar is ook goed voor het milieu omdat er dan minder geproduceerd hoeft te worden. Spullen die ik niet meer nodig heb verkoop ik ook zoveel mogelijk of geef het weg aan goede doelen. Energie zuinige lampen. Huis laten isoleren, afval scheiden, altijd een eigen tas mee bij het boodschappen doen. Geen papieren krant of reclamefolders.

Miriam Buis -

De auto nog meer laten staan, Thermostaat een graadje lager, douchecoach gebruiken, afval scheiden, zo min mogelijk plastic gebruiken. Eigenlijk doe ik dit al jaren. Het is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je portomonee.
En als ik mag winnen dan graag de roze tas.

Petra -

Kort douchen, ik heb alleen nog maar ledlampen en ik trek gewoon warmere kleding aan als het koud in huis is.

Marianne -

Naast alle dingen die iedereen zou moeten doen (spaarlampen, verwarming graadje lager, kort douchen, enz) heb ik de tip voor iedereen: altijd een plastic of linnen tas in mijn fietstas. Als ik dan “ongepland” een boodschap moet doen, heb ik toch altijd een tas bij me

Diny Gijsberts -

Spaarlampen,bewegingsmelders,baksteen in koeling (slaat koeler minder vaak aan) ,Reflectorfolie achter radiators,EIGEN winkelmandje mee, eet meer vegetarisch en minder vaak vlees,Regenwater opvangen om wc door te spoelen,auto te wassen,plantjes water geven,-lampen uitgedraait waar ik zo goed als nooit kom en gebruik dan een knijpkat,verwarming in keuken uit (behalve als het hard vriest dan nét open,genoeg zo?

Sandra -

Ik doe binnen mijn woonplaats alles op de fiets. Ook de kerstboodschappen. Ga met de trein naar het werk. Ik gebruik de auto alleen als het niet anders kan. Ik scheid het afval. Verder doe ik mijn best, maar valt er ook nog wel het e.e.a. te verbeteren.

Aniek -

Goede isolatie

Marie -

Meer op het beeldscherm bekijken i.p.v. alles printen, het nieuws lezen op internet i.p.v. een papieren krant, lekker fietsen of met de bus i.p.v. met de auto en zonnepanelen laten plaatsen. Al is dat laatste natuurlijk ook vooral goed voor m’n eigen portemonnee op langere termijn 😉

suzy -

afval scheiden, tanden poetsen kraan dichtdraaien, boodschappen doen Eigen tas meenemen,vaker op de fiets inplaats met de auto,verwarming lager zetten en standby knoppen uitzetten.

Annemiek Bosdijk -

De verwarming een graadje lager en een dikke trui aan. Het plastic en papier van het afval scheiden. En zo vaak mogelijk de fiets of bakfiets pakken.

Lies -

🙂 ik eet geen vlees en vis, heb een huis vol tweedehands meubels, doe een trui aan voor de verwarming aan gaat en nog veel meer 🙂 (en ik heb altijd een linnen tasje bij me 😉 )

Corinne de Graaf -

Al het afval scheiden ook kartonnen drinkpakken,plastic en gft afval.

will -

Papieren zakken gebruiken, is dat wel goed. Moeten toch bomen voor gekapt worden?

will -

Afval scheiden en boodschappen doen met een gewone boodschappen tas.
Dat doe ik overigens al vele jaren. Plastic zakjes neem ik nooit aan. Heb ik er per abuis wel een, dan breng ik die naar de Jumbo voor hergebruik.
De verwarming een uur eerder uit doen , voor ik naar bed ga, en zo zijn er nog veel meer dingen om op te bezuinigen.

melissa van stipdonk -

Afval scheiden ; zelf een tas meenemen ; ruilen

Romy -

Geen onnodige bonnetjes laten printen,
Niet naar de supermarkt rijden, maar sprinten.
Nooit te veel eten inslaan,
Met de bus in plaats van auto naar de stad toe gaan.
Al die dingen doe ik voor het milieubelang,
Ik ben namelijk best weleens bang:
Wat voor wereld geven we onze kinderen hierna
Vandaar dat ik graag voor goed en duurzaam ga.

Jan -

Zonnepanelen en zoveel mogelijk gebruik maken van papieren zakken.

Marian Pol -

Alle afval scheiden , eigen composthoop , letten op licht en apparaten die aan staan , 5 minuten douchen , zoveel mogelijk op de fiets , ojee we zijn al goed op weg maar kan altijd beter natuurlijk..

Linda Raaijmakers -

Vooral afval scheiden en zo weinig mogelijk voedsel verspillen door mensen uit te nodigen om te komen eten als ik weet dat we anders teveel zullen hebben. En het is nog gezellig ook nog

Femke Beentjes -

Ik vind de Roze Blond shopper erg leuk! 🙂 Ik sorteer al mijn afval en gooi nooit voedsel weg, maar maak dan weer een ander gerecht ermee. Een eigen tas nam ik altijd al mee met boodschappen doen. Verder doe ik vaak een dikke trui aan, dan dat ik de kachel een graadje hoger zet. En ik heb allemaal ledlampen in huis.

Monica -

Ik gebruik een vaste tas, dus geen plastic tasjes. tijdschriften en kranten gaan naar andere buren, boeken worden onderling uitgewisseld

L van Beers -

Zoveel mogelijk vers en los kopen, weinig apparatuur gebruiken, zuinige lampen, trui aan ipv verwarming hoger, eigen tassen mee bij inkopen, eco-producten voor schoonmaak, afval scheiden, eigen moestuin, flexitariër ipv vleeseter, seizoens- en locale producten gebruiken, recyclen, duurZaamheidssites en programma’s afstruinen voor werkbare ideeën

Loes -

Vooral bewust zijn en daarnaar handelen. Ook als voorbeeld voor de kinderen

Moniek (sprankje) -

Zoveel mogelijk op de fiets, kraanwater uit mijn eigen flesje drinken en mijn kleuter leren dat we zuinig moeten zijn op de aarde.

Elske -

Eigen tassen meenemen, zo min mogelijk weggooien, verwarming niet te hoog, al dat soort kleine dingetjes eigenlijk

Marijke -

Plastic, glas en papier apart inleveren, zelf plastic tasjes hergebruiken en een dopper gebruiken om water mee te nemen. De plastic tasjes worden na meermaals gebruikt te zijn nog als afvalzak gebruikt.
Producten kopen met zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal.
Spullen die nog bruikbaar zijn niet weggooien maar naar de weggeefwinkel brengen.

Gé Geurtsen -

Korter douchen en idd je eigen tas meenemen, hoe klein is die moeite!

paula -

afval scheiden .Snel douchen , fietsen , licht snel uitdoen maar vooral mijn kinderen bewust maken over het milieu en afval . Dat het niet normaal is om zomaar spullen weg te gooien of eten te laten staan . Niet te hoeven over te consumeren omdat winkels dat graag willen en tevreden te zijn met minder . Een beker of thermosfles thee mee naar school en een broodtrommel zonder zakjes . Ik heb zoiets van , ik kan zelf wel het goede voorbeeld geven maar mijn kinderen zijn de toekomst en als kinderen niets over het milieu probleem leren en hoe er mee om te gaan is mijn input nihil en nutteloos .

danielle -

afval scheiden, zo min mogelijk weggooien. bijvoorbeeld schillen van appels ed geef ik altijd aan de konijntjes. de verwarming gaat na 7 uur savonds uit, ik pak vrijwel altijd de fiets of ga lopen. en minstens een dag in de week eten we geen vlees (daar is mijn man het niet altijd mee eens, maar he, ik kook;-)

Susan Beets -

Afval scheiden, thermostaat alleen aan als het echt nodig is. Hergebruik van bijv plastic tassen. Spaarlampen gebruiken, water niet onnodig laten lopen. Zo veel om op te noemen.

manon -

Zo min mogelijk aanschaffen……alles wat je niet aanschaft hoeft niet geproduceerd en niet opgeruimd…..
Als ik toch iets moet aanschaffen dan tweedehands….hiermee geef ik spullen een tweede kans.
Uiteindelijk wordt het een sport om zo min mogelijk aan te schaffen en dus ook af te voeren….

Coralien -

Ik accepteer op dit moment wel plastic tasjes in winkels, maar bewaar ze allemaal en gebruik ze op een ander moment weer!

trody -

dingen niet weggooien maar hergebruiken en zo hebben we zojuist onze kerstboom van vorig jaar uit de tuin gespit en versierd met de spullen uit een kerststukje dat uitgebloeid was. Resultaat is erg mooi geworden!

an -

ALLES wat ik kan doen om onze kinderen een schonere wereld na te laten.

Judith -

De thermostaat een graadje lager en een uur voor het slapen gaan al uit zetten, de lampen s’ avonds uit. Zelf een tas meenemen.

Linda Smeets -

Eigen shopper meenemen voor de boodschappen, led verlichting gebruiken, afval scheiden.

Kaatje Volkeri -

Afval scheiden, verwarming op 18…

Yvon -

Tja, wat denk je, zelf al een tas meenemen, het liefst natuurlijk zo’n mooie van Blond Amsterdam 🙂

Elly -

Zoveel mogelijk rekening houden met en kiezen voor de meest duurzame opties. Naast de reeds genoemde en bekende maatregelen vervangen wij bijvoorbeeld kapotte lampen door led-verlichting. Geleidelijk aan worden we zo steeds een beetje meer duurzaam.
Ik kan me er dan ook enorm aan storen als ik zie dat bijvoorbeeld restafval in een gft container wordt gedeponeerd.
Wat me dan wel verbaast is dat ik zie dat in mijn woonplaats de plastic afvalzakken in dezelfde vuilniswagen verdwijnen als de restafval zakken…

Ineke -

Afval scheiden (papier, plastic. glas). Verwarming half graadje lager. Lampen niet laten branden, water niet laten stromen. Wasmachine en vaatwasser alleen vol draaien, en in het weekend of ’s nachts. Plastic zakjes hergebruiken. Zoveel mogelijk alles samen delen, en dat stimuleren. Alleen de auto…. die is van levensbelang voor me. Omdat ik invalide ben.

Marian Zw -

Ik doe aan afval scheiden. Breng de flessen en plastic naar de bak. Als het kan doe ik alles op de fiets, met fietstassen en altijd een boodschappentas mee

Monique -

Afval scheiden (er staan 5 bakken in de keukenkast voor afval, Gft, plastic, glas en oud papier. Wij gebruiken Doppers om water in mee te nemen. Ik heb altijd opvouwbare boodschappentasjes in mijn tas. Plastic zakken worden weer gebruikt om plastic in te verzamelen zodat het ingeleverd kan worden in de daarvoor bestemde containers. Als ik teveel eten heb, vries ik het in voor dagen dat ik geen tijd heb om te koken. Oude kleding gaat naar het goede doel en oude meubels naar rommelmarkt of kringloop. Verder het licht uit in ruimtes waar je niet bent en de verwarming uit als je er niet bent.Ik heb geen auto en haal bijna alles op de fiets (mijn man heeft voor zijn werk wel een auto en die haalt de grote boodschappen zoals bier, fris en kattenbakvulling). Moet ik nog doorgaan?

Ezra Noordermeer -

De fiets pakken, ook als ik 27km enkele reis voor de boeg heb.
Deelnemen aan weggeefhoeken, zodat spullen een tweede leven krijgen.
Boeken lenen uit het boekenruilhuisje en alle boeken die ik uit heb daarin terug plaatsen.
Restjes eten bewaren en eens per zoveel tijd een lekkere ovenschotel ervan maken.
Afval scheiden.

Hanneke van der Gaag -

Spullen die ik niet meer gebruik geef ik weg via een weggeefhoek zodat een ander er nog plezier aan kan beleven en dat scheelt in de afvalberg. Verder afval scheiden, niet teveel eten koken, en altijd meerdere tassen mee. Evt plastic tasjes worden hier weer gebruikt uiteindelijk als vuilniszakje. Zelf een flesje water meenemen ipv plastic flesjes kopen.

Reageer ook