fb
Damespraatjes Damespraatjes

Cool partijtje: organiseer een graffiti kinderfeestje!

Hoewel ik met veel plezier terugkijk op de verjaardagsfeestjes die mijn ouders organiseerden, moet ik zeggen dat de mogelijkheden nu legio zijn. Lekker naar het zwembad, karten, paintballen of wat dacht je van deze: een graffiti kinderfeestje. Hoe cool is dat.

Ben je nog steeds in de veronderstelling dat  graffiti een beetje onduidelijk geklieder op bruggen en in tunnels is, dan heb je het goed mis. Graffiti is kunst ondanks dat het vaak zonder toestemming wordt aangebracht. Hoewel? Er zijn winkeliers die hun rolluik laten opsieren met graffiti en er zijn graffitiartiesten die graffiti kinderfeestjes organiseren. Kan je kind zijn verjaardag vieren samen met zijn vriendjes en lekker creatief aan de gang met de spuitbussen om zelf een kunstwerk te maken.

Creatief kinderfeestje

Wedden dat je scoort met een creatief kinderfeestje? Kinderen vinden feestjes waar ze wat kunnen doen, denk aan zwemmen of een ander sportief feestje, of een creatief kinderfeestje het allerleukst. Kies je voor een graffiti kinderfeestje, dan krijgen het feestvarken en zijn vriendjes en vriendinnetjes een workshop die wordt gegeven door een professionele graffiti artiest. Vaak zijn dit artiesten die al jaren aan de weg timmeren en al prachtige kunstwerken op hun naam hebben staan. Artiesten die het geven van workshops op onder meer feestjes ‘erbij’ doen, als hobby naast hun vaste baan. Soms worden ze ook door scholen gevraagd voor een ckv schoolactiviteit.

Ontwerp maken

Het leuke is dat kinderen echt wat leren van de graffiti artiesten. De workshop kinderfeestjes zijn gestructureerd en voor ieder kind leuk om aan mee te doen. Stap voor stap neemt de kunstenaar de kinderen mee in de wereld van graffiti. De materialen die nodig zijn om een kunstwerk te maken, zijn inbegrepen. Hoe ziet zo’n feestje eruit? Kinderen krijgen eerst uitleg over wat graffiti nou precies is en hoe het gaat. De workshopleider laat allerlei voorbeelden zien zodat kinderen alvast een beetje inspiratie kunnen opdoen. Je snapt dat kinderen dan al zitten te popelen om te starten. Komt goed, want na de uitleg maken ze op papier een ontwerp.  Ze mogen tekenen en schetsen wat ze later in graffiti willen uitvoeren. Ieder kind maakt een eigen graffiti paneel op een graffiti kinderfeestje.

Taggen op een muur

Logisch dat je van zo’n creatief denkproces vermoeid raakt en dus is er uiteraard een pauze ingelast om even op adem te komen. Daarna worden de kinderen weer aan het werk gezet en maken ze hun eigen graffitipaneel klaar. Uiteraard nemen ze hun eigen kunstwerk mee naar huis. Als alle kids klaar zijn, mogen ze op een echte graffiti muur taggen, dus hun handtekening op de muur spuiten. Ontzettend leuk is ook de rondleiding die de graffiti artiest geeft. Hij neemt de kinderen mee langs de  eindeloze graffiti muren waarop prachtige kunstwerken zijn te zien.

Graffiti diploma

Als afsluiting krijgt de jarig een cadeautje en iedereen een heus graffiti diploma. Nog even met zijn allen op de foto en het feestje is ten einde. De feestjes worden in verschillende steden in Nederland gegeven er is er altijd dus wel eentje in de buurt. Misschien lijkt het je makkelijker om een graffiti feestje thuis te geven, maar dat gaat helaas niet. Er zijn dan te veel dampen en nevel in huis en het kan nooit binnen. De locaties waar de graffiti feestjes worden gegeven zijn overdekt dus kunnen altijd doorgaan, ook als het regent dat het giet.

Graffiti kinderfeestje iets voor jouw kind?

Tip: de leukste en tofste graffiti feestje vier je bij Graffitifun! Lijkt het je leuk om een graffiti kinderfeestje te organiseren voor je kind? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Foto door Alexander Taranenko via Pexels

 

 

Reageer ook