fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is dé gouden tip tegen muggen in de slaapkamer

gouden tip tegen muggen in de slaapkamer

Als ik ’s winters in een koud bed lig, droom ik regelmatig weg over zwoele zomernachten. Ik fantaseer over een zwoel briesje, slapen onder een dun laken en ’s ochtends wakker worden van de vroege zonnestralen die de slaapkamer inschijnen. Breekt de zomer dan eindelijk echt aan? Dan moet ik hard terugkomen op al die fantasieën. In werkelijkheid slaap ik zomers vaak helemaal niet zo goed. De oorzaak? Hitte en die mega vervelende prikmuggen! Niet alleen voor ons heel rot, maar ook de kindjes slapen er slecht door. Aan het in de hitte slapen wen ik in de loop van de zomer wel, maar die muggen blijven irritant. Gelukkig kan je hier wat tegen doen!

Toen wij vorige zomer in Italië op vakantie waren, werd Sophia (3 jaar) elke avond en nacht lek-gestoken door de muggen.  Het was zelfs zo erg, dat ze na een aantal nachten helemaal niet meer naar bed wilde. Met een lijfje vol (opengekrabte) muggenbulten zat ze bij ons op bed te huilen. Niets werkte, totdat de buurvrouw ons na de zoveelste huilnacht de gouden tip tegen muggen in de slaapkamer gaf: het gebruik van geuren.

Aroma diffuser tegen muggen

Veel mensen kennen het principe van muggen verjagen door geur wel van vakantie. Rond het vallen van de avond steek je een citronella-kaars aan om de muggen op afstand te houden. De zoemende beestjes houden niet van de geur en ze blijven dus bij ons vandaan. Helaas is het branden van een citronella kaars in de slaapkamer gevaarlijk en niet goed voor je gezondheid. Een brandende kaars in de slaapkamer is dus ook geen optie. Gelukkig is er een anderen manier om muggen met hetzelfde principe uit de slaapkamer te weren, namelijk door het gebruik van etherische oliën in een stijlvolle aroma diffuser van bijvoorbeeld Geurwolkje.

Hoe werkt het?

Door vijf tot zeven druppels etherische olie in een diffuser te doen en deze een uur voor het slapengaan aan te zetten, blijven de muggen weg uit de slaapkamer. Zet de deur van de slaapkamer op een kiertje, houd de lichten uit en de muggen zullen jouw kamer met rust laten. De aroma-diffuser kan je tevens de hele nacht aan laten staan. Ook op de kamers van de kinderen. Ze zijn niet alleen effectief in het weghouden van muggen, maar bevochtigen ook de lucht en werken ontspannend. Beter slapen dus!

Gouden tip tegen muggen in de slaapkamer

Voor het weghouden van muggen in de slaapkamer gebruik je etherische olie tegen muggen van Geurwolkje. Kies voor oliën van lemongrass, sinaasappel, eucalyptus, citroen, bergamot of een samengestelde versie zoals zomerbries, lentebries, fris briesje of morning daisy. Kijk hierbij vooral wat jij een lekkere geur vindt, waardoor je je ook nog eens ontspannen voelt. Zo vang je twee vliegen -eh, muggen- in één klap!

Mijn ervaring

Hier thuis gebruiken wij sinds een paar maanden aroma diffusers. In onze slaapkamer en in die van de kinderen gebruikten we ze tot nu toe om de luchtvochtigheid optimaal te houden. Ik heb erg last van astma en droge lucht is voor mij een trigger. De diffusers helpen hier goed bij. Fijn om te weten dat we ze aankomende zomer ook thuis kunnen gaan gebruiken om de slaapkamers vrij van muggen te houden!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook