fb
Damespraatjes Damespraatjes

Google 2019: Nederlanders zochten massaal uit wat een Isogram is

De tijd van lijstjes en jaaroverzichten is aangebroken. En ook Google Zoeken kwam vandaag met veel interessante informatie over het afgelopen jaar. Wat was trending, waar zochten we vooral naar, welke Nederlandse persoon werd met name opgezocht, welke vragen werden gesteld (wat is ….). Ik smul van dit soort lijstje. En weet je wat het grappige is. Het zorgt ervoor dat ik ook weer verder ga zoeken. Want wat is bijvoorbeeld een Isogram? En wat betekent Wollah?

Vanuit het niets was daar Duncan!

Als ik terugkijk naar mijn eigen Google gedrag dan herken ik veel namen uit de overzichtjes van Google. Neem nou Duncan Laurence. Toen ik hoorde dat hij aan het songfestival ging meedoen had ik geen idee wie hij was. Natuurlijk bracht Google uitkomst. En wat blijkt in het lijstje van bekende Nederlanders die we opzochten staat hij op één! Ook was ik benieuwd wie er vaker opgezocht was: Bridget of André Hazes Junior. Had ik eigenlijk wel kunnen weten, Bridget, haar zocht ik namelijk ook op!

Ajax: het woord van 2019!

Ajax was de trending zoekopdracht in Nederland in 2019. De club veroverde het landkampioenschap en miste net de finale van de Champions League. Helaas werden de Amsterdammers gisteren uitgeschakeld in de Champions League, ik ben benieuwd of dit ook weer nieuwe zoekresultaten heeft opgeleverd.

Wil je de lijstjes zien die Google Zoeken over het afgelopen jaar maakte? Kijk dan hier!

Maar wat betekent Isogram nou eigenlijk?

Een Isogram is een woord waarin elke letter slecht één keer voorkomt. Het woord isogram is zelf ook een isogram :-). En wollah betekent “ik zweer het je”, grappig om dit eens door je conversatie heen te gooien om te ontdekken of jouw vrienden het woord ook opzochten in 2019!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook