fb
Damespraatjes Damespraatjes

‘Goedkope’ supermarkten Aldi en Lidl als duurste uit boodschappentest

Als student liep ik maar wat graag een blokje verder om mijn boodschappen bij de Aldi te halen. De Albert Heijn was een stuk dichterbij, maar de lage prijzen van de budget-super maakten het maar wat aantrekkelijk om bijna 10 minuten langer te lopen. Dit deed ik niet elke dag, maar wel zeker één keer per week. Ik haalde dan boodschappen die ik de hele week nodig zou hebben, zoals fruit, groente, brood en zuivel. Een prima systeem voor een arme student!

Jumbo en Albert Heijn niet de duurste

Inmiddels ben ik geen arme student meer en is mijn boodschappenbudget een stuk ruimer geworden. Omfietsen of lopen voor een goedkope supermarkt hoef ik niet meer te doen en kies nu gewoon voor de supermarkt het dichtste bij mijn huis. Ik vind dit een heerlijke luxe! Maar wat blijkt? Die supermarkt waar ik nu mijn spullen koop, is helemaal niet de duurste. Uit de boodschappentest van Kassa is gebleken dat niet Jumbo en Albert Heijn de duurste zijn voor de dagelijkse boodschappen, maar juist budget-supers Aldi en Lidl.

In de jaarlijkse test van Kassa stellen ze een winkelwagentje samen met daarin de goedkoopste varianten van 27 producten die een gemiddeld gezin in huis heeft. Dit winkelwagentje met boodschappen kost bij Dirk 42,25 euro, bij Aldi 47,51 euro en bij Lidl 46,96 euro. De cijfers liegen er niet om.

Hoe komt dat?

Ik wist niet wat ik hoorde! Maar het is toch echt zo. Dirk en Jumbo zijn als goedkoopste uit de test gekomen, gevolgd door Plus en Albert Heijn. Hoe komt dat? “Stijgende loon- en vestigingskosten en de verhoogde btw rekenen Albert Heijn, Jumbo en Plus door in de rest van hun assortiment. Maar Aldi en Lidl kunnen dat niet omdat ze een beperkter assortiment hebben” zegt supermarktdeskundige Paul Moers tegen Metro.

Niet meer gaan?

Moeten we de Lidl en Aldi nu massaal links laten liggen? Absoluut niet! Het zijn hele goede supermarkten en ze excelleren in het leveren van kwaliteitsproducten voor een goede prijs. Dat de ‘basisboodschappen’ hier duurder zijn, betekent niet dat je altijd duurder uit bent. Lekker zelf blijven kijken en vergelijken dus!

Wat is jouw favoriete supermarkt? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook