fb
Damespraatjes Damespraatjes

Goedkoop op reis, maar geen zin om te backpacken? Zo doe je dat!

Ik ben dol op reizen! Maar met een backpack op mijn rug alle hostels af? Dat zul je mij niet zien doen! Gelukkig heb ik een aantal manieren waarop ik wél kan genieten van een aangename reis, zonder hier de hoofdprijs voor te betalen. Backpacken is nou eenmaal niet voor iedereen, maar gelukkig zijn er heel wat trucjes om het op andere manieren voordelig te maken. Lees je mee?

Goedkoop op reis, maar geen zin om te backpacken? Zo doe je dat!

1. De juiste reisperiode

Als wij in Nederland aan het ‘hoogseizoen’ denken, denken we aan de maanden juli en augustus. Maar wist je dat dit niet in elk land hetzelfde is? Zo is het bijvoorbeeld in Zuid-Afrika van half december tot januari hoogseizoen en als je het noorderlicht in IJsland wilt spotten, ben je tussen oktober en maart het beste uit. Kijk dus goed wanneer het hoogseizoen in het land waar jij graag naartoe wilt, plaatsvindt. Zo kan je (indien gewenst) deze drukke en vaak dure periode vermijden.

2. Voordelig vliegen

Als ik in het vliegtuig zit, vind ik het altijd heel grappig om me voor te stellen dat de mevrouw naast mij misschien wel twee keer zo veel voor haar ticket heeft betaald als ik. Door slim te boeken, vlieg je voordelig. Houd je ogen open voor vliegaanbiedingen en boek direct een ticket als je ziet dat de prijzen laag zijn. Het kan maar zo dat ze de volgende dag een stuk duurder zijn!

3. Kortingscode

Het internet staat vol met lekkere kortingscodes; maak daar gebruik van! Denk aan kortingscodes voor online modewinkels en andere webshops, maar er zijn ook mooie kortingscodes voor reizen te vinden. Eigenlijk is het zonde om er geen gebruik van te maken. Eerst op zoek naar korting en daarna pas boeken dus!

4. Zelf op pad

Ben je op de plaats van bestemming en heb je zin om het land te verkennen? Huur dan (indien de situatie in het land het toestaat) zelf een auto, in plaats van op een georganiseerde trip mee te gaan. Deze trips zijn vaak erg duur en je zit vast aan een groep. Zelf een auto huren en op avontuur gaan is goedkoper en geeft je alle vrijheid om te gaan en staan waar jij wil.

5. Nachtje langer

Kijk bij het boeken van een hotel altijd eerst of er accommodaties zijn waarbij je bij een minimaal verblijf van een aantal nachten, een nacht gratis krijgt. Door dit overal te doen kan je over de hele reis flink wat geld besparen én heb je ook nog eens meer tijd per plek. Dubbel genieten dus!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook