fb
Damespraatjes Damespraatjes

Goed doen door nieuwe kleren te kopen? Het kan!

We kennen het allemaal wel: je hebt weken zitten stressen om die tentamenweek, of het is zo druk op je werk dat je baas steeds vraagt hoe het met de deadlines zit. Dan is het heerlijk om na de tijd al die stress te vergeten, en wat helpt nou beter dan shoppen? Niks! Maar ja, als ik dan thuiskom, vraag ik me soms af hoe ik mijn nieuwe truien en jeans ooit in mijn propvolle kledingkast kan stoppen. Tijd om op te ruimen!

Een tijdje terug vertelden we je al hoe je makkelijk kan kiezen wat je niet meer wil. Maar wat moet je doen met deze kleren? Misschien kun je je vriendinnen dat ene shirtje geven dat jou niet meer past, maar gooi ze niet weg als dat niet lukt! Je kunt er een hoop mensen blij mee maken door ze te doneren. Hier zijn drie manieren waarop je dat kunt doen.

  • Kledingcontainers Iedereen kent ze wel: de kledingcontainers bij de supermarkt. Je stopt je kleding in een zak in de container, en de organisatie brengt ze naar het goede doel. Die stuurt ze bijvoorbeeld naar vluchtelingen. Check vooraf wel even op de site van Sympany wat er allemaal in mag.
  • Kledingzakken Geen zin om met je kleren te sjouwen? Geen zorgen, in de meeste gemeentes krijg je zo nu en dan een kledingzak in je brievenbus. Er staat een datum op wanneer hij wordt opgehaald; het enige wat je hoeft te doen is hem op die dag bij de deur te zetten! Vergeet je dit per ongeluk? Geen probleem, je kan de zak ook naar het Leger des Heils brengen.
  • Packmee Als je deze zakken niet krijgt, is er nog een manier, namelijk Packmee. Met Packmee hoef je zelfs de deur niet meer uit! Je hoeft alleen nog maar je oude kleding in een doos te stoppen en het pakketje aan de bezorger van PostNL te geven. Heb je meteen een excuus om kleding te kopen via bijvoorbeeld Fashionchick, want de bezorger komt dan sowieso bij je thuis! En by the way, het is ook nog gratis! Meer info vind je op de website van Packmee.

Er is één overeenkomst tussen al deze manieren, en dat is dat je een goed doel steunt als je eraan meedoet. Dus: doneer je kleding en shop met een goed gevoel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook