fb
Damespraatjes Damespraatjes

Goddelijke brownies

Chocolade? Wat heb je nog meer nodig in het leven! Af en toe moet ik gewoon een heerlijk stuk chocolade eten of iets waar in het verwerkt is, zoals brownies. Dit  recept maak ik al jaren, de eerste keer was ik 12. Deze brownies zijn een ware chocolade explosie, afgewisseld met een knapperig stukje noot. Pas op, als je er eenmaal aan begint wil je meer!

Benodigdheden voor circa 12 stuks:

  • 200 gram pure chocolade, in stukjes
  • 4 eetlepels boter
  • 170 gram bruine suiker
  • 70 gram gehakte pecannoten
  • 2 eieren, los geklopt
  • 125 gram bloem

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakblik (of ovenschaal) in van ongeveer 19 bij 19 cm en bekleed met bakpapier. Vet dit bakpapier ook in.

Smelt de chocolade met de boter samen in een pan op laag vuur. Roer regelmatig goed door met een houten lepel. Haal de pan van het vuur en laat 2 minuten afkoelen. Roer hierna de suiker en de pecannoten er goed door. Daarna kun je de eieren er door roeren. Zeef de bloem en roer dit er als laatste goed doorheen. Verdeel het mengsel over het bakblik en bak 30 minuten in de oven. De brownie is klaar als hij in het midden stevig aanvoelt.

Laat hem in de vorm afkoelen en haal hem dan uit de vorm. Snijd hem in vierkantjes, brownies, en bestuif met poedersuiker!

 

Nina Stroo is 24 jaar en sinds kort afgestudeerd als cultureel erfgoed specialist. Ze is gek op reisjes maken, eten, koken en shoppen. Naast al het eten, koken en winkelen houdt Nina hier ook dagelijks een blog over bij, Nina Dinners. Nina houdt ons elke 2 weken op de hoogte van haar culinaire ervaringen. Heerlijke recepten, snelle maaltjes en leuke tripjes; Nina schrijft over alles op het gebied van eten! Want more? Check www.ninadinners.nl


Reageer ook