fb
Damespraatjes Damespraatjes

Gezondheidszorgpsycholoog Van Rees: “Lesbische vrouwen komen vaker klaar”

“Ik heb de frequentie van de handelingen vergeleken met de frequentie van de orgasmen.” Daaruit bleek inderdaad wat Bonne Van Rees al vermoedde: manuele seks levert meer orgasmen op bij vrouwen. 

Lindanieuws.nl had een openhartig interview met gezondheidszorgpsycholoog Bonne van Rees. Van Rees onderzocht voor het schrijven van haar masterscriptie of lesbische vrouwen tijdens de seks vaker een hoogtepunt beleven dan hetero vrouwen.

Lees ook: Cara heeft honderden orgasmes per dag

“Slechts één derde van de vrouwen komt klaar door penetratie. Lesbische vrouwen hebben in tegenstelling tot hetero vrouwen meer manuele seks, waarbij de clitoris beter gestimuleerd wordt. Het leek me dan ook een logische gedachte dat lesbische vrouwen vaker klaarkomen.” aldus Van Rees.

De vinger doet het beter dan de penis

Via online vragenlijsten deed Van Rees onderzoek en omdat lesbische vrouwen door hun partner vaker clitoraal bevredigd worden, komen ze ook vaker klaar. Haar stelling klopte dus en de conclusie kon worden getrokken dat de vinger het beter doet dan de penis.”

Vrijpartij tussen vrouwen duurt langer

Nog een opmerkelijk bevinding uit het onderzoek van Van Rees: “Een vrijpartij tussen een man en een vrouw duurt gemiddeld 35 minuten en tussen twee vrouwen of mannen 55 minuten. Als de man klaarkomt, is het ‘feestje’ namelijk voorbij. Bij vrouwen is dit echter heel anders: je bent pas klaar als beide vrouwen er genoeg van hebben.”

Lees hier het complete interview met Bonne van Rees op Lindenieuws.nl

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook