fb
Damespraatjes Damespraatjes

Gespot! Een schoen die van kauwgom is gemaakt

Wat doe jij met je kauwgom als je er genoeg van hebt? Het sociaal gewenste antwoord is dan natuurlijk dat je ‘m in de prullenbak gooit. Maar in “real life” mikken veel mensen dat plakkerige hoopje gewoon op straat. Zo smerig en uiterst irritant!

Nieuw soort rubber

Buiten het feit dat kauwgom op straat niet erg esthetisch is, ondervinden dieren er ook last van. Daarnaast duurt het wel 20-25 jaar voordat kauwgom volledig vergaan is. Het verwijderen kost gemeenten miljoenen euro’s. Om dit tij te keren werd gedacht in de mogelijkheden van kauwgom. Het blijkt erg geschikt materiaal te zijn om een nieuw soort rubber van te maken.

Gumshoes

Amsterdam Metropolitan Area, introduceert ‘Gumshoes’, sneakers met zolen gemaakt van kauwgom van de straten van Amsterdam. Hiermee wil de gemeente Haarlemmermeer (onderdeel van Amsterdam Metropolitan Area) een statement maken om mensen, naast het dragen van deze unieke schoen, bewust te maken van het probleem waar Amsterdam al jaren mee kampt. Jaarlijks eindigt namelijk zo’n 1.5 miljoen kilo kauwgom op straat.

De kaart van Amsterdam op je zool

Publicis One initieerde een samenwerking met gespecialiseerd bedrijf Gum-Tec® en het Amsterdamse merk Explicit Wear om een unieke sneaker te ontwikkelen die de kaart van Amsterdam op de zool heeft. In plaats van kauwgom kunnen Amsterdammers nu met hun voetafdruk een “mark” achterlaten. Op deze manier zijn de straten van Amsterdam schoner en worden mensen aan het denken gezet.

De sneakers zijn eind juni als eerste te koop bij Hudson’s Bay Amsterdam en online op www.gumshoe.amsterdam. Nog even geduld dus!

https://youtu.be/f155BH2MErE

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook