fb
Damespraatjes Damespraatjes

Geslaagd debuut van Edward Hendriks met Bloedgeld

Tekstschrijver Wessel leeft van deadline naar deadline. Hij houdt van zijn werk, maar nog meer van ‘la dolce vita’. Als de kans zich aandient, koopt hij samen met zijn vriendin Sanne een oude boerderij in een slaperig dorpje in het zuiden van Italië. Wanneer de verbouwing is afgerond, de opdrachten van klanten uitblijven en de bodem van de bankrekening in zicht komt, gaat hij zonder medeweten van Sanne, in op een lucratief aanbod van zijn Italiaanse huurder Giorgio: twee Nederlandse zakenmannen in Napels rondleiden.

Wat voor een deal moet er eigenlijk gesloten worden? En is de mysterieuze Giorgio wel wie hij zegt dat hij is? Wessel raakt verstrikt in de maffia. Nog één keer moet hij een deadline halen. Deze keer is het een zaak van leven of dood…

Bloedgeld is het geslaagde debuut van schrijver Edward Hendriks die zelf enige tijd in Napels heeft gewoond. Een boek dat geen moment saai wordt maar ook niet een boek waarbij je niet ontspannen leest vanwege het ingewikkelde plot. Bloedgeld is een spannend verhaal waarin verschillende facetten van het leven in Italië op een leuke en interessante manier naar voren komen. De hoofdpersonen, Sanne, Wessel en Giorgio, vertellen alle drie hun kant van het verhaal waardoor je als lezer een compleet beeld krijgt van de bloedstollende gebeurtenissen die regelmatig voorbijkomen in het verhaal.

Het verhaal begint redelijk onschuldig en de spanning wordt steeds een stukje opgebouwd, pas op het einde weet Edward Hendriks de spanning op zijn hoogtepunt te laten komen waardoor je als lezer elk hoofdstuk nieuwsgieriger wordt naar het einde. Het is weliswaar niet een geheel onverwacht einde maar omdat het verhaal qua gebeurtenissen en spanningen goed is opgebouwd wel een einde waardoor je het boek met een tevreden en voldaan gevoel weglegt als je het boek uit hebt. Een aanrader voor de liefhebbers van spannende boeken!

Edward Hendriks werkt als copywriter en woonde enige tijd in Napels. Bloedgeld is zijn debuut en is één van de 20 boeken die inmiddels via TenPages.com op de markt zijn gekomen.

Gegevens

Titel: Bloedgeld
Auteur: Edward Hendriks
Uitgeverij: De Fontein
Prijs: € 16,95
Bestel dit boek bij Bol.com

Charlotte Koopman

Charlotte is geboren in Amsterdam en woont nu in Hilversum. Al vanaf haar vijfde houdt Lotte van lezen en verslindt ze boeken. Naast lezen houdt Charlotte ook van hockey, voetbal, koken en reizen.
Lees ook de andere recensies op Damespraatjes

Reageer ook