Geroosterde zoete aardappel en Florida Grapefruitsalade

Fruit verwerken in hartige gerechten wordt steeds populairder. Hoewel veel mensen dit vooral met zomerse maaltijden associëren, kan het ook tijdens een winters diner écht wat toevoegen. Dit recept met geroosterde zoete aardappel en Florida Grapefruit salade is niet alleen lekker als diner, maar ook leuk tijdens een uitgebreide lunch!

Ingrediënten
3 zoete aardappelen (ongeveer 1.25 kg), geschild en in stukjes gesneden
3 el zuivere ahornstroop
1 el fijngehakte verse tijm
2 Florida Grapefruits, samen 750 g
2 l baby spinazie
2 el witte wijn azijn
1 el canola-olie
Snufje versgemalen peper

Bereiding
Meng de zoete aardappelen, de ahornsiroop en de tijm in een grote kom. Verspreid het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster het op 220 °C in de oven gedurende 30 minuten goudbruin. Keer terug naar kom. Snijd ondertussen met een gekarteld mes de uiteinden van de grapefruits af. Knip de huid en het witte merg uit de grapefruit met een zagende beweging en gooi deze weg. Meng het aardappelmengsel met de grapefruit en roer het goed door. Voeg de spinazie met azijn, olie en peper samen in een andere kom. Verdeel het mengsel op de borden en leg het aardappel- en grapefruitmengsel er bovenop.

2 reacties

Kirsten -

Wat bijzonder, zal ik toch eens gaan proberen!

Claudia -

Lekker recept en ook nog gezond! Dat ga ik in het weekend uittesten!

Reageer ook