fb
Damespraatjes Damespraatjes

Geld lenen voor een verbouwing, hoe werkt dat?

Je wilt een gedeelte van het huis laten verbouwen. Altijd een goed idee omdat je hierdoor meer ruimte hebt en eventuele andere verrijkingen aan de woning kan laten doorvoeren. Helaas is het wel zo dat een verbouwing in de meeste gevallen een hoop geld kost. Je kunt er voor kiezen om dit geld te sparen en te betalen wanneer je het huis laat verbouwen, maar je kunt er ook voor kiezen om een lening te nemen welke je door middel van maandelijkse termijnen terugbetaald. In deze tekst gaan we dan ook kijken hoe het lenen van geld voor een verbouwing in werking gaat.

Verbouwen

Er zijn verschillende redenen waarom mensen er voor kiezen om hun huis te laten verbouwen. Het kan natuurlijk zo zijn dat iemand onvoldoende ruimte heeft, maar ook gewoon omdat het woongenot verhoogd. Er zijn per woning vaak wel verschillende verbouwingen die gedaan kunnen worden waarbij sommige echt nodig zijn en andere juist gedaan worden om het woongenot te verhogen. Omdat een verbouwing een hoop geld kan kosten, kan het in sommige gevallen een goed idee zijn om dit geld te lenen. Hierdoor heb je een vast bedrag wat je uiteindelijk terugbetaald en kun je dit doen in termijnen van een maand.

Een lening aanvragen

Voor het aanvragen van een lening is het belangrijk dat je van te voren verschillende overwegingen heeft gedaan. Een lening is namelijk iets wat iemand voor een langere tijd aangaat en het is dan wel belangrijk dat hij precies weet wat hij doet. Ook komt op een lening vaak rente waardoor je in wezen dus iets meet betaalt voor de verbouwing dan wanneer je dit in een keer zou betalen. Het is dan wel belangrijk dat je het geld maandelijks ook kunt missen. Maak daarom eerst een begroting waarin je het bedrag meeneemt. Het moet absoluut niet zo zijn dat je in de problemen komt financieel gezien omdat je een verbouwing wil laten doen. Wanneer je de begroting kloppend hebt, kun je dus gaan kijken of het voor jou mogelijk is om een lening af te sluiten voor een verbouwing.

Kredietverstrekkers

Vervolgens ga je dan ook contact opnemen met een kredietverstrekker. Dat is een bedrijf die geld kan uitlenen zodat iemand bijvoorbeeld een verbouwing kan laten doen zonder hiervoor van te voren het geld voor te moeten hebben. Omdat de kredietverstrekker wel een stukje zekerheid nodig heeft dat het geld ook daadwerkelijk terugbetaald kan worden, is het belangrijk dat degene die leent voldoende gegevens aanlevert. Via deze gegevens kan de verstrekker vaststellen of er voldoende inkomsten zijn om het geld ook daadwerkelijk terug te kunnen betalen. Ook gaat de kredietverstrekker de persoon die leent uitleggen hoe een lening precies werkt. Vervolgens wordt er een contract opgesteld waarin benoemd wordt hoeveel geld er geleend wordt, hoe dit terugbetaald wordt en natuurlijk eventuele andere voorwaarden van de lening. Wanneer beide partijen hiermee akkoord gaan, kan de verbouwing betaald worden en dus ook van start gaan.

Lees hier meer informatie over het financieren van een verbouwing.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook