fb
Damespraatjes Damespraatjes

Geld besparen op je baby. Kan dat?

Het geluk dat door je heen gaat als je er achter komt dat je zwanger bent valt niet te evenaren. Tenminste zo heb ik dat ervaren en met mij heel veel andere toekomstige moeders. Je neemt je nu al voor dat het je kleintje nergens aan mag ontbreken en het beste is niet goed genoeg. Maar schieten we hier niet een beetje in door? En zou het misschien ook wat slimmer (lees goedkoper) kunnen?

Vanochtend in Metro Nieuws kwam ik de volgende tips tegen. Ze zijn zo handig dat ik ze graag met jullie deel.

1. Slim omgaan met luiers. Je kind poept ongeveer voor 1.500 euro aan luiers vol. Best een behoorlijk bedrag en hier valt wel een besparing te behalen. Ben je dol op één merk: houd dan de aanbiedingen in de gaten. Maakt het je niet zo veel uit welk merk je gebruikt, check dan zo nu en dan op de site van Oudersvannu.nl om alle luieraanbiedingen van het moment te bekijken. Ook kan het lonen om wasbare luierbroekjes te kopen, maar daar moet je maar net zin in hebben…. Ook loont het om snel met zindelijkheidstraining te beginnen. Iedere week eerder zindelijk scheelt toch weer een pak luiers. Reken je voordeel maar uit!

2. Vermijd impulsaankopen. Het is zo verleidelijk om helemaal los te gaan als je al die leuke kleine kleertjes ziet. Je baby hoeft er echt niet steeds tip-top uit te zien. Koop een of twee pronksetjes voor als het kraambezoek komt, daarna doe je ‘m weer lekker dat goedzittende setje van katoen aan (dat ook nog eens goedkoper is).

3. Koop tweedehands. Misschien is het niet wat je in gedachten had, maar veel tweedehands spullen, bijvoorbeeld voor de kinderkamer, zijn nog zo goed als nieuw en het scheelt echt heel veel met nieuwe spullen. Dat geldt ook voor kleertjes. Je kindje groeit zo snel en heeft vaak wat nieuws nodig. Op bijvoorbeeld vintykids.com kun je tweedehands kleertjes vinden.  Koop een babystoeltje in de auto bij voorkeur wel nieuw. Als er een keer iets mee is gebeurd, dan kan het zijn dat hij de veiligheid niet meer kan waarborgen.

4. Maak een uitzetlijst. Dat voorkomt impulsaankopen en kan je een hoop geld schelen. Op internet vind je veel van dit soort lijsten. Blijf wel kritisch op die lijstjes (soms worden ze door bedrijven gemaakt, die er belang bij hebben, dat je hun producten koopt).

5. Koop een goede kinderwagen. Oriënteer je ook waarvoor je hem wilt gebruiken. Alleen voor in de stad of ook om grote wandelingen te maken? En ben je van plan om voor een groot gezin te gaan? Dan is het zeker slim om een echt goede te kopen die lang meegaat en er mooi uit blijft zien.

Lees ook:

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook