fb
Damespraatjes Damespraatjes

Geheim aan een vrouw verteld? Het duurt ZO lang voordat ze begint door te vertellen

Vind jij het ook zo lastig om geheimen te bewaren? En zou je zelf je geheim toch het liefste met één persoon willen delen? Troost je met de gedachte dat jij niet de enige bent die het heel lastig vindt om iets echt geheim te houden. Dik kans dat jouw eigen geheim ook wordt doorverteld.

Nog net geen twee dagen

Ze bestaan wel, vrouwen die een geheim kunnen bewaren, maar ze zijn dun gezaaid. De meeste vrouwen hebben problemen om geheimen voor zich te houden. Soms lukt het ze even, maar over het algemeen zal dat niet langer duren dan 47 uur en 1 kwartier, ongeacht wat de aard van het geheim is.

Met wie deel je je geheim?

Bij wie zal jouw geheim het snelst terechtkomen nadat je het aan een vriendin hebt verteld? Vermoedelijk als eerste bij haar partner, daarna bij haar beste vriendin of haar moeder. Natuurlijk zal het verzoek gedaan worden om jouw geheim niet verder te vertellen, maar die beste vriendin en die moeder zijn ook weer vrouwen en misschien die partner ook wel. Niet zo heel raar om aan te nemen dat deze vrouwen het geheim ook niet voor zich kunnen houden.

Waarom vertellen vrouwen een geheim verder?

Voor een deel is dat omdat ze toch nadenken over jouw probleem en dat misschien een plek willen geven of omdat ze je misschien willen helpen met een goed advies. De intenties in dit geval kunnen dus best heel integer zijn. Ze willen het beste voor jou en je graag helpen met een goed advies. Ook willen ze het door jou gedeelde nieuws (zeker als het heftig is) verwerken.

Een andere reden om het verder te vertellen kan zijn omdat ze het gewoon heerlijk vinden om te roddelen. Of omdat de tongen wat losser worden als iemand een glaasje wijn te veel heeft gedronken.

Sommige vrouwen geven aan dat ze helemaal niet zo met geheimen van anderen bezig zijn en er niet eens maar aan denken.

De gegevens van het onderzoek hierboven zijn afkomstig van een onderzoek dat gedaan is onder 3000 vrouwen tussen de 18 en 65 jaar mee. Dit onderzoek werd verricht in opdracht van Wines of Chile.

Durf je nog een geheim te vertellen?

Nu je gelezen hebt hoe anderen met jou geheim kunnen omgaan, maakt dit dat jij minder snel iets aan een ander zou toevertrouwen? Wij zijn heel benieuwd en zouden het leuk vinden als je op dit artikel reageert.

Reageer ook