fb
Damespraatjes Damespraatjes

Geen gammele golfplaatjes, maar een rieten terrasoverkapping

terrasoverkapping van Mondial Flat
“Een zelf getimmerde toestand met wat gammele golfplaatjes van de Gamma is nog geen terrasoverkapping”. Aan het woord is Peter Verheul van Mondial Flat. “Een terrasoverkapping is een verlengstuk van je huis. Die moet met oog voor het karakter van je huis ontworpen zijn, het moet kloppen.”

Een goed voorbeeld is een terrasoverkapping in Bergen – u weet wel, dat mooie villadorp buiten het Gooi – waar familie Hendrikx een prachtig huis bezit aan de rand van een duingebied. Alles even mooi: huis, tuin, omgeving. Deze mensen zitten graag op hun terras te genieten van de natuur, echte buitenmensen. Om nog langer te kunnen genieten, bedachten ze dat een terrasoverkapping uitkomst zou bieden.

Peter Verheul van Mondial Flat kwam, zag en kreeg hoofdpijn. Hoe zet je op die mooie plek een terrasoverkapping neer, die niet de hele boel bederft? Maar Peter zou Peter niet zijn als hij niet met een oplossing kwam.

Met een bevriende rietdekker bedacht en bouwde hij een terrasoverkapping, die paste in de omgeving. Net als veel Bergense villa’s werd het dak van riet. Maar niet gewoontjes: ze ontwierpen een organische vorm, die opging in de natuur. Iedereen die de overkapping ziet heeft het idee dat hij er altijd al gestaan heeft.
En familie Hendrikx? “Geweldig! We wonen bijna op ons terras! We eten er met vrienden, maar het is ook een heerlijke plek voor een goed boek en soms slapen we er zelfs.”

Peter Verheul heeft oog voor dat soort dingen. Zijn credo is dat een terrasoverkapping een aanvulling op je huis moet zijn: esthetisch verantwoord, meer leefruimte en langer in het seizoen buiten zijn. En daar besteden ze veel aandacht aan bij Mondial Flat.

Kijk op www.mondialflat.nl/terrasoverkapping voor meer voorbeelden van terrasoverkappingen

Grote Wade 72

3439 NS Nieuwegein

030-2670293

[email protected]

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

terrasoverkapping -

Super gave terrasoverkapping! eens een keer wat anders

Reageer ook