fb
Damespraatjes Damespraatjes

Christa’s man geeft een fortuin uit aan voedingssupplementen: “Maar groente en fruit laat hij links liggen”

voedingssupplementen

Opgevoed in een gezin waar de Schijf van Vijf centraal stond, kookt Christa altijd gezond. Ze zorgt voor afwisseling, voldoende groenten en fruit. Dat vond haar man Gijs altijd prima, maar sinds kort heeft hij de vitaminepillen ontdekt. “Hij geeft een godsvermogen uit aan voedingssupplementen en laat fruit en groenten links liggen.”

Elke week gaat Christa twee keer in de week naar de markt, waar ze heerlijk fruit en verse groenten haalt. “Vroeger als kind ging ik graag met mijn moeder naar de markt. Ik vond het sfeertje dat daar heerst leuk en dat vind ik nog steeds. Ook heb ik het idee dat vooral groenten en fruit op de markt veel verser en smaakvoller zijn dan het groenten en fruit in de supermarkt. Bovendien kom ik al zo lang op de markt dat ik de koopmannen ken en altijd een gezellig praatje kan maken.”

Gijs slooft zich uit

Haar man Gijs vond het altijd wel prima wat Christa kookt en zei er nooit zoveel over. “Soms vond ik dat wel jammer; had ik me staan uitsloven op een mooie ovenschotel vol verse groenten, lepelt hij het zonder er iets van te zeggen naar binnen. Nou ja, denk ik dan, belangrijker vind ik dat hij gezond eet.” Nu Gijs een man van middelbare leeftijd is, lijkt het erop dat hij extra zijn best doet om jeugdig en gezond te blijven.

Mannetje Midlifecrisis

Aanvankelijk had Christa het niet zo in de gaten, maar op een goed moment begon het haar op te vallen dat Gijs steeds vaker een stuk ging wandelen en vaker een afspraak bij de kapper maakte. “Ik moest daar stiekem om lachen want het is overduidelijk dat mijn mannetje in zijn midlifecrisis zit. Een vriendin opperde voorzichtig of ik niet dacht dat hij vreemdging, maar dat geloof ik niet. Ik vind het prima dat hij op zijn figuur let en dat hij zijn uiterlijk belangrijk vind. Ik zorg ook goed voor mezelf en zo blijven we samen een mooi stel om te zien.”

Fortuin aan voedingssupplementen 

Waar Christa zich wel zorgen over maakt, is dat Gijs elke week een fortuin uitgeeft aan voedingssupplementen en vitaminepillen. “Hij heeft zich er helemaal in verdiept en gaat nu elke zaterdag naar een reformhuis hier op het dorp. De eigenaar ervan is ook orthomoleculair therapeut en maakt Gijs helemaal gek met al zijn pillen en poeders. Hij heeft zelfs op basis van Gijs zijn bloedwaarden een persoonlijk voedingsplan opgesteld. Ik vind dat complete onzin, temeer ik ervan overtuigd ben dat als je gezond en gevarieerd eet helemaal geen vitaminen uit een potje nodig hebt.”

Niets is meer goed

Als Christa erover begint met Gijs, wordt hij narrig en zegt haar dat ze zich er niet mee moet bemoeien. “Maar dat doe ik wel. Want alles wat ik tegenwoordig voorschotel is niet goed. Dan is het weer te vet, dan weer te zout, ik word er kriegelig van. Maar wat ik misschien nog wel het ergste vind, is dat Gijs elke week weer een godsvermogen aan die pillen van die kleurloze eigenaar van de reformwinkel kwijt is. Want je snapt dat aan pillen die heel goed zijn ook een prijskaartje hangt. Gijs is gewoon gehersenspoeld en ik krijg hem niet meer op andere gedachten. Laats vond ik een bonnetje van de pillenwinkel: 145,00 euro heeft Gijs afgerekend en dat is voor een week. Ik vind dat volslagen belachelijk. Dat is bijna zeshonderd euro in de maand. Daarvan kunnen we op vakantie.”

Lees ook: hoeveel koppen gemberthee mag je maximaal per dag drinken?

Geldverspilling

Gijs trekt zich niets aan van Christa en blijft elke zaterdag zijn vitamines halen. “Zelfs toen ik dat rekensommetje maakte verblikte of verbloosde hij niet. En hij betaalt het van zijn eigen geld, dus daar kan ik niks van zeggen, maar ik vind het gewoon niet verhouding en pure geldverspilling. Het levert steeds weer discussie op en ik ben dat helemaal zat, maar ik kan me er niet bij neerleggen.”

Wat vind jij? Moet Christa ophouden met Gijs zo op zijn huid te zitten en hem gewoon lekker zijn pillen en poeders laten kopen? Hij betaalt het tenslotte van zijn eigen geld. Of vind je dat Christa gelijk heeft en dat het niet normaal is wat Gijs wekelijks naar het Reformhuis brengt? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Laat hem lekker zelf koken en zelf zijn pillen halen en betalen. Leven en laten leven.

Reageer ook