fb
Damespraatjes Damespraatjes

Geef je washok een make-over met onze tips!

Geef je washok een make-over met onze tips!

Hoe graag zou jij willen dat het washok nou eindelijk eens een beetje netjes en geordend oogt? Het lijkt mij heerlijk om deze ruimte een complete make-over te geven zodat ik me niet steeds opgejaagd voel als ik er sta. Dit komt momenteel voornamelijk door alle rondslingerende boxershorts (ik leef met 3 heren in 1 huis) en losse sokken waarvan de partner gewoon verdwenen is. Alleen maar aparte wasmanden aanschaffen helpt helaas niet tegen alle rommel. Natuurlijk bespreek ik mijn ergernissen graag op kantoor (we heten niet voor niets Damespraatjes natuurlijk) en samen bedachten we hoe ik het aan moet pakken! Wil je ook een keurige ruimte voor de was in huis? Geef je washok een make-over met onze tips!

Alles leeg en schoon

Voordat je überhaupt kunt beginnen aan dit project, is het van belang dat je eerst alles leeg haalt. De hele ruimte moet worden ontdaan van alle ‘zooi’, maar ook het witgoed moet er gewoon eventjes worden uitgehaald. Ik denk persoonlijk dat ik mijn twee grootste heren hier voor laat opdraaien, zij kunnen tenslotte best een beetje meehelpen. Als alles leeg is, dan is het tijd om de boel eens grondig schoon te makken. Als je een leuk kleurtje op de muur wilt dan kun je van te voren bij de verfwinkel iets uitzoeken. Kies bij voorkeur voor lichte kleuren, zoals wit, pastel of lichtblauw. Vergeet ook niet de verlichting. Zorg voor voldoende heldere verlichting, zodat je alles goed kunt zien. Je wilt tenslotte geen rode sok bij de witte was :-).

Voldoende opbergruimte

Een goed georganiseerd washok heeft voldoende opbergruimte voor wasmiddelen (ik koop altijd in bulk, wel zo voordelig), schoonmaakmiddelen en andere benodigdheden. Plaats planken of kasten boven de wasmachine en droger zodat alles een eigen plek krijgt. Je kunt ook manden of bakken gebruiken om de kleinere items in te leggen. Zorg ervoor dat je overal goed bij kunt en geen capriolen hoeft uit te halen om iets te pakken. O ja, die wasmanden, die hou ik nog steeds. Voor de witte en bonte was een aparte wasmand en zelfs voor de rood/roze/gele/oranje was heb ik een aparte staan. Geen risico’s wat verkleuren betreft! Ik heb overigens ook nog een wasmand om de schone was in mee te nemen.

Werkblad om te vouwen

De schone was blijft bij mij vaak in de wasmand liggen tot ik de tijd heb gevonden om het op te vouwen. Dat doe ik eigenlijk altijd op ons bed. Hoe fijn zou het zijn als ik in het washok zelf een werkblad zou hebben om alles op te vouwen. Ik denk dan wel dat een opklapbaar werkblad een goede optie is, om ruimte te besparen. Overigens vind ik het ook wel handig om bijvoorbeeld kleding op te stomen als er een kreuk in zit (ik strijk nooit, dat vind ik dus echt vreselijk).

Decoratieve accenten

Voeg een vleugje persoonlijkheid toe aan je washok met een aantal decoratieve accenten. Hang een inspirerende quote aan de muur (Babe you got this!), hang een paar (kunst)planten op, of voeg wat kleurrijke mandjes toe voor een speels effect. Zorg er wel altijd voor dat de decoraties de functionaliteit van de ruimte niet belemmeren en ze dus ook niet in de weg staan.

Ruimtebesparende apparaten

Als je washok beperkte ruimte heeft, overweeg dan om te kiezen voor ruimtebesparende apparaten. Er zijn wasmachines en drogers op de markt die speciaal zijn ontworpen voor kleine ruimtes. Deze apparaten zijn compacter van formaat, maar bieden nog steeds dezelfde functionaliteit als standaardapparaten. Dit geeft je meer ruimte om te bewegen en kan het washok minder benauwd laten aanvoelen. Je kunt er ook voor kiezen om de wasmachine en droger boven op elkaar te zetten om ruimte te besparen. Een was- droogcombinatie is natuurlijk ook een optie.

Hoe georganiseerd is jouw washok? We lezen het graag in de comments!

Afbeelding: Karolina Grabowska – Pexels 

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Joris -

Mijn wasmachine en droger staan in de technische ruimte. Die heeft geen makeover nodig want volstaat prima.

Anna -

Het gros van Nederland zou willen dat ze een washok hebben.

Reageer ook