fb
Damespraatjes Damespraatjes

Geef je huis een totale make-over met nieuwe gevelbekleding

Als kind vond ik het altijd heerlijk om naar het programma Extreme Makeover: Home Edition te kijken. Het programma was rond 2003 op televisie en ging over het geven van make-overs aan huizen van mensen die het heel erg moeilijk hadden. Echt alles werd aangepakt en de gezinnen die werden geholpen herkenden hun huis vaak niet meer terug. Geweldig om te zien hoe blij ze waren en wat een fijne woonplek met je humeur en leven kan doen. Het programma is al jaren niet meer op tv, maar mijn ‘make-over obsessie’ kan ik gelukkig op een andere manier voeden.

Funda Makeovers

Kennen jullie het Instagram-account Funda Makeovers? Op dit account zie je huizen die zijn gekocht, opgeknapt en binnen één jaar weer te koop staan. De renovaties worden vaak gedaan door projectontwikkelaars of vastgoedbeleggers. Waar de meeste mensen niet door de kapotte vloer, oubollige behangetjes en gedateerde keukens heen kunnen kijken, kunnen zij dat als de besten. Het resultaat? In een zeer korte tijd een zeer mooi resultaat neerzetten waardoor het wooncomfort van een woning aanzienlijk stijgt (en de waarde dus ook). Een soort moderne versie van Extreme Makeover!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Funda Makeovers (@fundamakeovers)

Gevelbekleding

Wat ik van zowel Extreme Makeover als Funda Makeovers heb geleerd, is dat niet alleen het aanpakken van de binnenruimte belangrijk is maar ook zeker de buitenkant. Een renovatie van de gevel klinkt misschien ingrijpend en ingewikkeld, maar dat valt met de juiste technieken reuze mee. Wist je bijvoorbeeld dat je voor prachtige houten gevelbekleding kunt gaan, waardoor je huis direct een moderne uitstraling krijgt? En is hout minder jouw ding? Dan zijn er altijd nog metalen, stenen en kunststof gevelbekleding. Veel keuze dus!

Veel voordelen

Gevelbekleding zorgt er absoluut voor dat jouw huis de juiste uitstraling krijgt. Maar wist je dat het ook voor een betere isolatie van je woning zorgt? En niet onbelangrijk: gevelbekleding is een budgetvriendelijke manier om je huis die extreme makeover te geven. Vooral als je je bedenkt dat het alternatief een compleet nieuwe gevel is. En dat gaat flink in de papieren lopen… Kortom: gevelbekleding maakt je huis op een budgetvriendelijke manier mooier én milieuvriendelijker.

Praat mee

Keek jij vroeger ook altijd Extreme Makeover: Home Edition? En heb jij sindsdien ook een totale obsessie voor mooi-opgeknapte huizen? Het is dan zeker de moeite waard om ook het Instagram-account Funda Makeovers eens te bekijken. Ik ben in ieder geval fan. Ik ben heel benieuwd of jij het ook zo leuk vindt om naar te kijken! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook