fb
Damespraatjes Damespraatjes

Geboortekaartjes maken: je eigen creativiteit of kant-en-klaar?

Nadat de ergste misselijkheid over was en ik echt van mijn zwangerschap kon gaan genieten maakte ik samen met mijn man een plannetje voor alle leuke dingen die bij een zwangerschap komen kijken: de inrichting van de babykamer, de eerste kleertjes kopen, lijstjes met jongens- en meisjesnamen maken en alvast nadenken over de geboortekaartjes.

Leuke dingen van de zwangerschap

Iedereen die mij kent weet dat het alweer een tijd geleden is dat ik moeder werd van mijn drie dochters. Maar op de één of andere manier staat het nog in mijn geheugen gegrift hoe ik alles rond mijn zwangerschappen heb beleefd en ik kijk er met zoveel plezier op terug. Neem nou het laten maken van de geboortekaartjes.

Geboortekaartjes drukken

Al maanden van te voren gingen wij langs bij de drukker en haalden grote dikke boeken op vol met geboortekaartjes. Ik geloof dat we wel 10 boeken hebben doorgebladerd en unaniem waren we het er over eens dat het voor de oudste een beertje moest worden, voor de middelste een muisje en voor de jongste een zonnetje. Dit waren allemaal voorgedrukte kaartjes en we hebben er geen seconde over nagedacht om zelf een geboortekaartje te laten ontwerpen. Niet alleen omdat we helemaal niet creatief zijn, maar ook omdat het gewoonweg niet werd aangeboden als alternatief.

Creatieve geboortekaartjes

Hoe anders is het uitzoeken en laten maken van een geboortekaartje tegenwoordig? Je hoeft niet meer bij een drukker langs te gaan (het mag natuurlijk wel!) omdat je via internet de mooiste kant-en-klare geboortekaartjes kunt bekijken. En voor de creatievelingen onder ons is het een fluitje van een cent om een eigen ontwerp te maken. Je kunt keuzes maken voor de afbeelding, soort papier, dikte van papier, lettertype, afmeting van je kaart en envelop. Op deze manier kun je het geboortekaartje van je kindje zo persoonlijk mogelijk maken en ben je niet gebonden aan allerlei restricties.

Zouden wij nu iets anders hebben gekozen?

Haha, ik denk het niet. Zo’n 19 jaar na de geboorte van mijn jongste dochter kan ik de conclusie wel trekken dat wij het niet op een andere manier hadden willen en kunnen doen. Ik ben niet zo creatief  en wij laten geboortekaartjes drukken en ontwerpen graag aan de experts over. De kant-en-klare geboortekaartjes voor mijn meiden waren helemaal goed.

Wat zou jij kiezen?

Hoe creatief ben jij? Zou jij zelf je geboortekaartje ontwerpen of laat je het aan de expert over? Wij zijn heel benieuwd hoe jij het zou doen!

Reageer ook