fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat gebeurt er als je een maand lang niet doucht?

Eén keer per dag douchen, twee keer per dag douchen of om de dag douchen? Wat is eigenlijk de beste manier om je lichaam schoon te houden? Zelf douch ik één keer per dag, omdat ik anders een te droge huid krijg. Maar, wat gebeurt er eigenlijk met ons lichaam als we een maand lang niet zouden douchen? Ik las een artikel in The Huffington Post. Schrijver James Hamblin geeft aan wat dertig dagen zonder douchen met hem deed. Hij liet zich hierbij inspireren door Julia Scott. Zij heeft ook dertig dagen niet gedoucht. 

Lees ook: 11 weetjes over douchen. 

Experiment

Luiheid om te gaan douchen was in ieder geval niet de reden voor dit experiment. James wilde vooral de werking van zijn microbisch systeem onderzoeken. Reguleren je bacteriën zich zelf, ook al douche je niet? En ga je echt niet gaat stinken en krijg je dan geen infecties? Hij douchte een maand niet en liet zijn natuurlijke lichaamsfuncties het werk doen.

Drie dingen die er volgens James gebeuren als je een maand niet doucht

1. Je gaat dus echt niet stinken. James geeft aan dat hij in het begin zeker niet lekker rook. Hij gebruikte namelijk ook geen deodorant. “Je ruikt niet per se naar parfum, maar je gaat ook niet stinken. Je ruikt gewoon naar mens”, concludeerde James.

2. Je huid gaat zich zelfstandig verzorgen. James vindt het menselijk lichaam een wonder. Hij heeft ervaren dat zijn lichaam zich op natuurlijke wijze gaat vernieuwen.  De huid herstelt zichzelf en maakt vocht aan zonder een product te gebruiken.

3. Je bespaart tijd door niet te douchen.  James heeft voor ons berekend dat een mens gemiddeld twintig minuten per dag doucht. Als een mens 100 jaar zou leven, komt dat neer op 12.167 uur. Op een mensenleven van 100 jaar betekent dat 2 jaar douchen. James vindt dit zelf erg veel en het is natuurlijk zonde van al dat water. Niet douchen, zorgt bovendien voor een volledig herstel van het lichaam en is tijdbesparend. James is ervan overtuigd dat je met deze tijd andere belangrijke dingen kunt doen.

Volgens het experiment van James ga je niet stinken als je dertig dagen niet doucht. Hij is ervan overtuigd dat het lichaam heel veel zelf kan, zonder blootgesteld te worden aan water.

Uiteraard wil ik niemand aanmoedigen om niet meer te douchen. Ik ben wel erg benieuwd of jullie het aandurven om dit experiment te doen. Vertel mij waarom je het wel of juist niet zou doen en deel je ervaring met ons. 

3 reacties

Luna -

Ik douche mij vaak maanden niet. Ik ruik er niet slechter van en wondjes helen bv veel sneller. Mijn haar is gortdroog dus dat duurt wel even tot het echt vet wordt. Ik bespaar water, tijd, shampoo en zeep. Helemaal in de trend van nu.
Deo gebruik ik elke dag. Verder niets.

Peter -

Mijn vrouw en ik douchen al vele maanden slechts heel weinig. Misschien eens per maand, en nooit met shampoo of zeep. We ruiken soms onder de oksels na heftige inspanning, maar dat lost zich daarna weer op. Het lijkt erop dat het menselijk lichaam een zelfreinigend vermogen heeft🤗.

Lezeres -

Ik douche mijn hele leven al 1x per week, met uitzondering als ik heb gezweet of uit ga.
Ik stink nooit. Ik gebruik wel deodorant en wat parfum achter mijn oren.
Ik was mij overigens wel elke morgen uitgebreid.

Reageer ook