fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ga jij voor een mobiele airco of een vaste airco?

Ik ben gek op de zomer. Ik houd van het licht, de lange dagen. Lekker barbecuen. Tot diep in de nacht met vrienden buiten zitten, wijn drinken en elkaar verhalen vertellen. Ik heb dan veel meer energie. Ik sta ’s ochtends vroeg op en ga voordat de zon de dag weer tropisch warm maakt, lekker een stuk fietsen. Neemt niet weg dat ik de winter ook wat vind hebben. Maar toch kom ik er steeds meer achter dat ik een zomermens ben.

Het enige nadeel van de warme maanden vind ik de klamme nachten. Ik slaap graag met iets over me heen. Het liefst een dik, zwaar dekbed. In de winter kan ik me daar echt op verheugen. Als het buiten koud is dat heerlijke bed met warme deken instappen heerlijk. In de zomer onder een dik dekbed slapen is geen optie, dus dan liggen we onder een laken en dat is eigenlijk nog te warm.

Koel huis

Het valt ook niet mee om tijdens tropische dagen of zelfs misschien wel tijdens een hittegolf je huis koel te houden. Het is niet voor niets dat in warme landen mensen luiken voor hun ramen hebben en hun woning in een lichte kleur hebben geschilderd. Zij zijn beter ingesteld om het binnen draaglijk te maken. Wij niet. Wij hebben grote ramen. Wonen in lichte  doorzonwoningen die in no-time opwarmen.

Aircoprijzen

Een middel om de slaapkamer op een aangename temperatuur te krijgen is een airco plaatsen. De goedkoopste oplossing is een airco die mobiel is. Die kun je bijvoorbeeld in je slaapkamer of in je werkkamer plaatsen. Nadeel is dat er maar op één plek wordt gekoeld. Een oplossing is een vaste ingebouwde airco waardoor verschillende ruimtes tegelijk worden gekoeld. De kosten lopen behoorlijk uiteen. Zo heb je voor tweehonderd euro al een airco terwijl er ook systemen verkrijgbaar zijn die richting de zevenhonderd euro gaan. Het is maar net wat je voorkeur heeft. Bij specialisten kun je de aircoprijzen opvragen.

Goedkoper alternatief

Als je het gezoem van de airco irritant vindt en niet wil horen, dan is het raadzaam een duurdere airco aan te schaffen. Maar er zijn ook zat mensen die het geluid niet horen of daar in elk geval geen last van hebben. Dan is een mobiele airco of een goedkopere een prima alternatief. Ze doen het net zo goed als de systemen die duurder zijn, ze zijn alleen luidruchtiger. Belangrijk is te weten welke ruimte je koel wilt hebben. Als je een kleine slaapkamer wil koelen, dan heb je niet zo’n zware airco nodig. Bij een ruime woonkamer wel natuurlijk. Het spreekt voor zich dat een inbouwairco duurder is dan een mobiele. Die mobiele airco sluit je zelf aan maar voor een inbouwairco komt er een monteur bij je langs.

Vraag bij verschillende bedrijven offertes aan om te kijken welk systeem voor jouw wensen het meest geschikt is of kijk hier: Airco prijzen.

Wat voor soort airco zou het beste bij jou passen? Praat mee via de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Reageer ook