fb
Damespraatjes Damespraatjes

Fysio verzekering: Wanneer is dat nuttig?

Fysio verzekering

Als kind en tiener heb ik jarenlang fanatiek waterpolo gespeeld. Ik trainde bijna dagelijks, speelde veel wedstrijden en toernooien en ging op internationale trainingsstages. Het kwam bij mij dan ook hard aan toen ik op mijn veertiende een heftige blessure kreeg. Tijdens een training trok één van mijn teamgenootjes mijn arm uit de kom. Dit was natuurlijk helemaal niet haar bedoeling, maar dit had wel gevolgen voor de rest van mijn waterpolo-carrière. Ik kreeg fysiotherapie en werd zelfs geopereerd. Met mijn schouder ging het stukken beter, maar hij is nooit meer op het oude niveau gekomen.

Fysio verzekering

De fysiotherapie en de operatie door de orthopeed hebben ervoor gezorgd dat mijn schouder weer bruikbaar is in het dagelijks leven. Maar onbezorgd waterpolo spelen? Dat zat er na die heftige blessure niet meer in. Ik was nog jong en het grootste deel van mijn fysiotherapie werd vergoed vanuit de basisverzekering. Gelukkig maar, want fysio therapie kan best prijzig zijn. Vooral als je veel behandelingen nodig hebt!

Aanvullend verzekeren

Als volwassene wordt de fysio niet meer altijd uit de basisverzekering vergoed. Er zijn een paar uitzonderingen, maar in veel gevallen moet je je er dus aanvullend voor verzekeren óf de behandelingen zelf betalen. Hoe maak je nou de afweging of een fysio verzekering voor jou belangrijk kan zijn?

Inschatting maken

Schat vooraf in wat je nodig denkt te hebben. Natuurlijk weet je dit nooit exact, maar soms kan je een globale inschatting maken. Misschien heb je al wel een tijd last van je knie of hoop je dit jaar zwanger te worden? Een beetje extra dekking kan dan heel prettig zijn! Zo kan je met die pijnlijke knie naar de fysio en kan je tijdens je zwangerschap eventueel met een bekkenfysiotherapeut aan de slag!

Wanneer geen fysio verzekering

Niet alleen is het goed om vooraf een inschatting te maken over wat je nodig verwacht te hebben, maar kijk ook naar wat je zelf zou kunnen betalen. Er wordt weleens gezegd dat alles wat je zelf kunt betalen, je beter niet kunt verzekeren. Natuurlijk gaat dat niet altijd op, maar bij kleine en sporadische behandelingen vaak wel. Als jij één tot drie keer per jaar een fysio bezoekt, is het vaak voordeliger om het gewoon uit eigen zak te betalen.

Het is slim om een fysio verzekering af te sluiten als je het denkt nodig te hebben, de behandelingen niet uit eigen zak kunt betalen of wanneer je het een fijn idee vindt dat je goed verzekerd bent.

Zou jij een fysio verzekering afsluiten voor dit jaar? Of kies je er juist voor om dit niet te doen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Lieke -

We hebben toch 9 behandelingen in de basisverzekering?

Reageer ook