Ik kan je nu alvast verzekeren: dit is één van de lekkerste dingen die je ooit zult eten. Het is absoluut niet gezond en verantwoord, maar dit zijn gegarandeerd de beste 30.000 calorieën die je deze week binnen gaat krijgen. Dit recept maakte ik speciaal als gastblog voor moederblogger Romy (Dochterlief). Ze vertelde mij dat haar dochter dol is op lasagne en pindakaas. Leek mij een goede reden om het te combineren. Ik presenteer u: Zoete lasagne met Oreo’s, banaan en pindakaas (en nog veel meer lekkers!)
Ingrediënten
- 3 grote bananen
- 2 rollen Oreo’s (in kleine stukjes geslagen met bijvoorbeeld een pollepel)
- 500 gram mascarpone
- 1 pak chocolate chip cookies
- 2 eetlepels pindakaas-light
- 1 hand amandelen (pinda’s kunnen ook)
- 75 gram melkchocolade
- 1 bus slagroom
Bereiden
- Breek de chocolade in kleine stukjes en laat het in 1,5 minuut smelten in een bak in de magnetron. Schep hier zodra het gesmolten is de mascarpone bij en roer het door elkaar. Zet dit in de koelkast.
- Verdeel ½ deel van de Oreo stukjes over de bodem van een ovenschaal.
- Pel de bananen en prak ze met een vork in een schaaltje tot een gladde massa. Verdeel deze bananenspread over de Oreo koekjes
- Verspreid ½ deel van de Oreo koekjes die je nog over hebt over de bananenspread
- Strijk nu het mascarpone-chocolademengsel over de Oreo laag
- Verdeel hierop het laatste deel van de Oreo koekjes
- Spuit slagroom over de Oreo koekjes en brokkel hier stukjes chocolate chip cookies overheen. Verdeel ook de amandelen over de slagroom. Zet de schaal even in de koelkast.
- Zet een kleine (melkkook)pannetje op een laag vuur. Schep hier 2 eetlepels pindakaas in en blijf dit roeren totdat de pindakaas vloeibaar is.
- Haal de schaal uit de koelkast en schep met een lepel de vloeibare pindakaas over de zoete lasagne.
- Je kan de lasagne meteen eten, maar na een half uurtje koelkast is hij nog lekkerder!
Eet smakelijk!
Reageer ook