fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo kies je de juiste fontein voor het toilet

fontein voor het toilet

Is de fontein voor het toilet aan vervanging toe of wil je je toilet een mini make-over geven? Er zijn verschillende opties, wanneer het gaat om fonteinen en kranen. In dit artikel delen we welke opties dit zijn en waar je op moet letten.

Opbouw of inbouw fonteinkraan

Je kunt kiezen tussen twee verschillende soorten kranen. Namelijk, een inbouw fonteinkraan of een opbouw fonteinkraan. Houd je van een strakke afwerking? Dan is een inbouwkraan de beste optie. Alle leidingen worden hierbij netjes in de muur weggewerkt en alleen de kraan zelf, is nog zichtbaar.

Vind je een kraan met toebehoren juist mooi? Dan kun je ook een fontein kopen met opbouwkraan. Een opbouwkraan monteer je op de fontein zelf. Deze kranen kun je altijd eenvoudig vervangen. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je je toilet tussentijds een mini make-over wilt geven.

Waskom of wastafel

Een traditionele fontein is praktisch, stijlvol en heeft vaak een hoekige afwerking. Dit type fontein past uitstekend bij een luxe toilet of een industrieel toilet. Standaard fonteinen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. Denk hierbij aan antraciet, zwart en wit in materialen zoals hardsteen, natuursteen en keramiek. Houd bij het kiezen van de kraan en de fontein rekening met de uitloop. Het is belangrijk dat het water uit de kraan op maximaal een centimeter van de afvoer terecht komt.

Wil je eens iets anders dan een standaard fontein? Je kunt ook kiezen voor een moderne waskom. Waskommen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Denk hierbij aan rond, ovaal of andere unieke vormen. Bij een waskom is het van belang dat het water direct in de afvoer terecht komt.

Fonteinsets

Wist je dat je ook volledige fonteinsets kunt kopen? Een fonteinset wordt compleet geleverd met bijpassende kraan en afvoerplug. Daarnaast ontvang je alle onderdelen die je nodig hebt voor de montage. Zo weet je zeker dat je niets mist en de fontein goed kunt monteren. Een ander groot voordeel van een fonteinset is dat het vaak een stuk voordeliger is, dan wanneer je alle onderdelen los koopt.

In de meeste gevallen kun je bij elke fonteinset een kraan in een stijl naar keuze kiezen. Zo kun je de fontein voor het toilet altijd afstemmen op de stijl van je toilet. Wil je toch liever een andere kraan? Bekijk dan vooraf goed of de afmetingen van de kraan aansluiten op die van de fontein. Houd daarbij opnieuw rekening met de uitloop.

Foto door Monstera

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook