fb
Damespraatjes Damespraatjes

Florien: ‘Nu mijn man in Berlijn werkt, merk ik dat we uit elkaar groeien’

“Schat, ik heb een baan. Eentje waarvan ik droom, waarin ik veel zin heb. Er is één maar: het bedrijf is gevestigd in Berlijn en ik moet daar gaan werken.” Toen Floriens (47) man Niels dat vrolijk meldde op een zonnige maandagavond, moest ze even slikken en kon ze niet gelijk blij voor hem zijn. Berlijn! Dat rijd je niet even dagelijks op en neer. “Ik ben al niet zo goed met veranderingen maar dit was er eentje die ik even niet kon overzien.”

Een jaar lang solliciteerde Niels op alles wat los en vast zat. Hij werd boventallig verklaard bij zijn vorige werkgever, kreeg een flinke zak geld mee en had recht op een uitkering. Maar niet werken was niets voor Niels. “Daarvan wordt hij ongelukkig en ondanks dat hij telkens een afwijzing kreeg als hij solliciteerde, bleef hij moed houden. Ik had daar grote bewondering voor.” Eigenlijk vond Florien het best lekker: zelf heeft ze een drukke baan en is ze vier dagen van huis. Toen Niels nog werkte, kwam het grootste gedeelte van het huishouden en de kinderen op haar schouders. Nu Niels thuis was, stond het eten klaar en schoof ze heerlijk aan, tafelde lang na. “We kwamen weer tot elkaar. We zijn altijd al hecht geweest, maar nu waren we closer dan ooit. Als de kinderen op bed lagen, keken we samen een serie en daarna kropen we in bed en vrijden we. Het was zo ontspannend en intiem.”

Appartement in Berlijn

Natuurlijk wist Florien dat Niels graag weer aan het werk wilde, en dat de situatie dan weer anders zou zijn. Helemaal niet erg, ze genoot van het nu. “Maar toen ik na een lange maandag op het werk thuiskwam en Niels me zielsgelukkig vertelde dat hij de baan als SEO marketeer bij een groot internationaal bedrijf had gekregen en dat zijn standplaats Berlijn zou worden, moest ik even heel hard slikken.” Het bedrijf waarvoor Niels werkt, regelde een appartementje waar hij kon wonen. Een keer in de twee weken komt hij naar Nederland en is hij bij Florien en de kinderen. En Florien merkt dat ze uit elkaar groeien. Als Niels er niet is houdt ze het huishouden draaiende. “Ik heb op mijn werk kunnen regelen dat ik twee dagen per week thuis werk wat heel fijn is. De kinderen en ik rooien het prima en hebben het gezellig met z’n drietjes. Eigenlijk is het een beetje ongemakkelijk als Niels er na twee weken weer is.”

Ben ik egoïstisch?

Haar moeder heeft nu al een paar keer aan Florien gevraagd waarom ze niet gaat verhuizen naar Berlijn en lekker daar een paar jaar gaat wonen. “Mijn moeder vindt dat ik dat voor mijn man moet over hebben. Dat ik hem op deze manier nauwelijks support terwijl hij daaraan behoefte heeft. Hij is trots op zijn baan en vindt het een eer dat hij in Berlijn mag werken en wonen. Maar dat ik een goede job heb waarvoor ik knokte, wordt gebagatelliseerd. Als ik mijn baan nu opzeg, mijn boeltje oppak en naar Duitsland verhuis, ben ik alles kwijt. Mijn moeder vindt dat super egoïstisch van me. Zij verhuisde wel mee met mijn vader toen hij voor een paar jaar werd overgeplaatst in Dubai. Ja, dat was makkelijk, want zij had geen baan.”

Misschien toch naar maar gaan

Ondanks dat Florien het niet toe wil laten, raakt het haar wel wat haar moeder zegt. Misschien moet ze toch maar overwegen naar Berlijn te gaan. Wie weet vindt ze daar een leuke baan. Door niet te gaan onthoudt ze haar kinderen misschien wel heel leuke jaren. “Het is best bijzonder als je als kind een paar jaar in het buitenland doorbrengt. Ze kunnen naar een internationale school, dat is het probleem niet. Maar ja, van hun vriendjes moeten ze wel afscheid nemen. Ik weet het niet. Ik twijfel zo, maar zou ook zo graag weer goed willen zijn met Niels. Ik ben zo bang dat ik ‘m kwijtraak.”

Wat denk jij ervan? Is Florien egoistisch als ze liever in Nederland blijft? Of vind je dat ze niet zo moet zeuren en gewoon naar Berlijn moet verhuizen? We zijn benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook