fb
Damespraatjes Damespraatjes

FILMPJE: It's okay, gooi die plant er maar uit

Het is herfst en dat zullen we weten ook. Dagenlang heeft het geregend en ons gras ligt bezaaid met blaadjes en beukennootjes. Niet echt aantrekkelijk om naar buiten te gaan, dus graaf ik me binnen lekker in met warme choco, kaarsjes op tafel en de verwarming op 10!!

Hoe welkom is het dan als er na weer zo’n fikse bui het zonnetje doorbreekt en de woonkamer in één klap vrolijk maakt. Zonlicht, daar kan geen kaarsje tegenop. Maar ook nu blijkt weer dat elk voordeel zijn nadeel heb (om met de woorden van mijn grote held te spreken). Zonlicht is ook genadeloos en maakt dat het nu pijnlijk zichtbaar wordt dat ik nodig de ramen moet lappen, de kamer moet stofzuigen en dat de ficus die ik al maanden heb staan nog maar heel weinig (met stof bedekte) groene blaadjes heeft.

Tijd dus voor een frisse aanpak, want we zullen de komende winter weer vaker binnen zitten en dan moet dat vooral gezellig, schoon en sfeervol zijn. Even flink poetsen, die zielige plant uit zijn lijden verlossen en de groene bak in en naar de winkel voor een nieuwe.

Zielig voor de plant? Welnee joh!! Die plant gaat via de groene bak regelrecht naar de composthoop en zorgt weer voor nieuw leven. Wat de plant daar zelf van vindt? Bekijk dit vrolijke filmpje en je dag kan niet meer stuk.

Meer info over It’s Okay to throw your plant away? Kijk dan hier

Sandra-Blikslager-Damespraatjes-foto-Katja-Mail-m
Sandra Blikslager  is Politicologe en sinds eind 2008 hoofdredacteur van het online vrouwenmagazine damespraatjes.nl. In 2010 verscheen haar boek Moeders langs de lijn, Handboek voor de Voetbalmoeder, waar in september 2012 de derde druk van verscheen.  Sandra is in 1963 in Hilversum geboren, heeft 3 dochters en is getrouwd met Hans. Haar grote hobby is lezen en veel van haar recensies vind je terug op Damespraatjes. Verder sport ze in de sportschool, kijkt veel voetbal en films op TV, wandelt en fietst iedere week een paar uur, gaat graag met vakantie en brengt veel uurtjes door langs de rand van het zwembad om naar haar waterpoloënde dochters te kijken. Via Damespraatjes wil Sandra vrouwen positief inspireren met leuke tips, weetjes, blogs en prijsvragen. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook