fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is de kracht van een fijne geur in je huis!

fijne geur

Dat geuren iets kunnen doen voor mijn gemoedstoestand, ontdekte ik voor het eerst toen ik op vakantie was in Thailand. Ik was een jaar of 13 en kreeg voor het eerst in mijn leven een heerlijke Thaise massage. In het donkere massagehokje speelde rustige Thaise muziek en rook het heerlijk bloemig. We hadden er net een reis van 15 uur opzitten, ik was diep onder de indruk van het chaotische Bangkok, maar toen ik die heerlijk geur rook, ontspande ik meteen. Die geur van jasmijn met een vleugje kamfer en menthol zal ik nooit vergeten. 

Kracht van geur

Het is niet voor niets dat massagesalons naast muziek ook met geur werken. Er wordt steeds meer bekend over de werking van geur op ons brein. Geuren kunnen ons helpen herinneringen terug te halen, je een bepaald gevoel te laten ervaren en zelfs troostend werken. Geur wordt dan ook in toegenomen mate therapeutisch ingezet. Zo zijn er ziekenhuizen die aromatherapie aanbieden voor mensen die chronische pijn of een ernstige ziekte hebben, kunnen geuren autistische kinderen helpen rustig te worden en zijn er zelfs geuren die je helpen om minder te eten! Het is dus ook niet gek dat aromatherapie steeds verder in populariteit toeneemt.

Fijne geur

Bij aromatherapie gebruik je etherische oliën die door middel van een diffuser worden verspreid. Deze olie kan uit allerlei dingen worden gemaakt, zoals fruit, planten, kruiden en bloemen. Ben jij bijvoorbeeld dol op de geur van lavendel? Dan kan je een etherische lavendelolie in de diffuser gebruiken. En houd je juist van de frisse geur van het bos? Dan kan je voor een olie die naar zilverspar of naaldbos ruikt. Het ene moment kan je een totaal andere aromabehoefte hebben dan het andere. Zo vind ik tijdens de feestdagen geuren als kaneel, sandelhout en vanille heerlijk, maar taal ik zomers meer naar frisse geuren, zoals citroen, eucalyptus en madeliefjes.

Helpen ontspannen

Geuren werken ontspannend en dat is goed voor je. Bij overmatige stress maakt je lichaam cortisol aan en dit kan schadelijk zijn voor het hele lichaam. Door voldoende ontspanning in te bouwen, op tijd naar bed te gaan en dingen die je raken zo veel mogelijk van je af te zetten, leef je lekkerder en gezonder. Aromatherapie kan je helpen bij het ontspannen en is dus zeker iets wat je aan je leven kunt toevoegen.

Mooie diffusers

Wij vinden de diffusers van Geurwolkje echt onwijs mooi! Want ja: het oog wil natuurlijk ook wat. De diffusers zijn er in verschillende designs, waardoor je eigenlijk altijd een exemplaar kunt vinden die het goed doet in jouw interieur. Een groot deel van de diffusers bevat een nachtlampje en zijn hierdoor heel geschikt ter gebruik in de slaapkamer. Liever een aromadiffuser zonder lampje? Die zijn er uiteraard ook. En wist je dat er zelfs een diffuser in de vorm van een tafel is? Super gaaf! Naast het verspreiden van een heerlijke geur, kan je de diffuser ook gebruiken voor het zuiveren van de lucht en als luchtbevochtiger. Drie vliegen in één klap dus.

Cadeau

Een diffuser met een lekkere etherische olie is zeker de moeite waard om te proberen als je van lekkere geurtjes in huis houdt. Zelfs als je niks hebt met de ontspannende krachten van de geuren, weet ik zeker dat je ook gewoon blij wordt van een huis dat lekker ruikt. Het is ook heel erg leuk om een diffuser en olie cadeau te doen, voor Moederdag bijvoorbeeld.

Hoe beleef jij een fijne geur? Doet het jou ook zo veel? En denk je dat aromatherapie jou ook kan helpen bij het ontspannen? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook