fb
Damespraatjes Damespraatjes

Fietsendief laat trucje zien hoe makkelijk hij fietsen steelt

Zou jij een fiets van een fietsendief kopen? Eerlijk gezegd denk ik dat bijna niemand wil toegeven dat wel te doen. Toch is er een enorme markt voor gestolen fietsen. Niet zo heel gek. Want wat doe je als jouw fiets net is gestolen en je kunt er een terugkopen voor € 25? De  verleiding is dan best groot om het dan wel te doen en je zou niet de enige zijn die er voor zwicht. Maar het is natuurlijk hartstikke fout!

Presentatrice Renee van der Schoot ging op pad met een fietsendief in Amsterdam. In het dagelijks leven werkt hij als chefkok in een goed restaurant. Het stelen van fietsen is een soort extraatje voor hem. Hij laat op zijn whatsapp zien hoeveel aanvragen voor fietsen hij binnenkrijgt. Hij steelt als het ware op bestelling en vertelt hoe hij in één oogopslag kan zien welke fiets het makkelijkst te stelen is. Fietsen die los staan zijn een prooi voor hem en met een schaar van maar 1 euro opent hij met gemak binnen 1 seconde een slot.

Stelen mag natuurlijk niet. Dat is duidelijk! De reden dat wij deze video delen is omdat deze dief ons ook tips geeft. Namelijk om er voor te zorgen dat jouw fiets niet wordt gestolen. Echt de moeite waard om de video te bekijken.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook