fb
Damespraatjes Damespraatjes

Fien was op vakantie met haar beste vriendin: “Het ging helemaal mis”

Fien en Lia zijn sinds hun scheiding beste vriendinnen. Door bij elkaar uit te huilen en samen hun verdriet te verwerken groeiden ze naar elkaar toe en waren bijna onafscheidelijk. Tot ze onlangs samen vakantie vierden op Madeira…

Meneer had een ander

Ach, wat was Fien toe aan er even tussenuit, weg van alles. Toen Lia voorstelde om samen tien dagen naar Madeira te gaan, aarzelde ze geen moment. Ze boekte de vlucht en vonden online een geweldig huisje waar ze konden verblijven. “Echt heerlijk. En ik keek er enorm naar uit om weer eens lekker met Lia uitgebreid bij te kletsen. We hebben zoveel meegemaakt en zijn zo’n steun voor elkaar, heel bijzonder. Na vijftien jaar liep mijn huwelijk met Louis op de klippen: meneer had een ander. Al jaren en vond het prima om van twee walletjes te eten. Daar kwam een eind aan toen ik hem betrapte met haar. In ons bed. De grond zakte onder mijn voeten weg.”

Wat? Jouw kerel ook?

Gelukkig was daar vriendin Lia die altijd bereid was om te luisteren en te troosten. “Het idiote is dat niet lang na mijn breuk met Louis, Fien ook aan de kant werd gezet door haar man. Karel had al meer dan een jaar een affaire met een collega en biechtte dat aan haar op. Hij pakte zijn koffers, vertrok en liet nauwelijks meer iets horen. Hoe kon het! En dat na 20 jaar huwelijk. Uren hebben we gepraat en gehuild, liters wijn tikten we achterover. Maar langzaamaan vond ik het ook weer fijn om alleen te zijn. Louis was mijn eerste vriendje en ik heb nooit met een andere man het bed gedeeld. Ik voel me met mijn 38 jaar nog jong en heb het idee dat de wereld nog aan mijn voeten ligt.”

Gluren op Facebook

Dat is bij Lia wel anders. Afgelopen zomer is ze veertig geworden en ze is nog zo vreselijk boos op Karel. “Ze blijft maar kwaad en gaat, zover ze kan, zijn gangen na. Ze pijnigt zichzelf door steeds op zijn Facebook te gluren en naar de foto’s van hem en zijn zoveelste nieuwe vriendinnetje kijken. Zo vaak zeg ik haar dat ze daarmee moet stoppen, dat is gewoon niet gezond.” Het idee om samen naar Madeira te gaan, kwam als geroepen. “Je kunt daar fantastische wandelingen maken en dat vinden we allebei heerlijk om te doen. Lopen en praten is een prima combinatie. Uiteraard zijn er vele leuke restaurantjes en barretjes, ik zag het helemaal zitten.”

Zullen we het ergens anders over hebben?

Tijdens de vakantie praten de vriendinnen nog veel over hun mannen. “Aanvankelijk vond ik dat helemaal niet erg: het is gewoon heerlijk als je iemand hebt die weet hoe de vork in de steel zit. Die het prima vindt om erover te praten. Maar ook vind ik dat je op een goed moment er over op moet houden anders blijf je zo hangen. Ik merk dat ik eigenlijk wel door wil met mijn leven, vooruit kijken en plannetjes maken. Ook begin ik weer nieuwsgierig te worden naar andere mannen. Genieten is het als een groepje mannen contact met ons probeert te maken en ons drankjes aanbiedt. Want dat gebeurde op Madeira.”

Dat geclaim!

Fien geniet van die aandacht en raakt in gesprek met twee hartstikke leuke mannen uit Engeland. “Charles en Boy, twee vrienden uit Londen. Charles zat openlijk met me te flirten en dat deed me echt goed. Boy had interesse in Lia, maar zij gaf lauw sjoege. Toen we met zijn vieren aan de bar zaten, trok Lia steeds aan mijn arm dat ze naar het huisje wilde terwijl ik daar geen zin in had. Het was veel te leuk.” Toch gaat Fien mee omdat ze de sfeer niet wil verpesten. Na een dag of vijf is ze een beetje klaar met het claimerige gedrag van Lia.

Dit verdien ik

“Natuurlijk snap ik haar boosheid en het wantrouwen in mannen, maar je moet toch door. Ik stelde voor naar een leuke club te gaan en daar waren Charles en Boy ook. Ik had niet met ze afgesproken, iets dat Lia niet gelooft. Het was puur toeval. Het was zo’n heerlijke avond: lekkere drankjes, leuke gesprekken en heerlijk gedanst met Charles. Toen kwam ik erachter dat hij pas dertig was. Dertig! En hij vond mij leuk! Toen hij vroeg of ik meeging naar zijn hotel, antwoordde ik ja. Omdat ik bang was om het Lia te vragen, ben ik er stiekem tussenuit gepiept en heb haar vanuit het hotel van Charles een appje gestuurd. Ik vond gewoon dat ik dit verdiende.”

Ze was vertrokken

Het wordt de nacht van haar leven. Fien heeft het heerlijk met Charles die een uitstekend minnaar blijkt te zijn. Lia laat niets horen en na het ontbijt gaat Fien terug naar hun huisje. Als ze daar aan komt, heeft Lia haar spullen gepakt. “Ik was met stomheid geslagen. Ze had geen briefje achtergelaten, was gewoon weg. Aan het eind van de middag appte ze me dat ze naar een ander hotel was gegaan en dat ze de volgende dag naar Nederland zou vliegen. ‘Ik wil niets meer met je te maken hebben, ook jij laat me in de steek’ appte ze me. Ik voelde me zo verschrikkelijk, dit was nooit mijn bedoeling geweest. Wat moest ik?”

Fien belt met een andere vriendin die zegt: ‘Joh, lekker je vakantie vieren daar, ga met Charles op pad en geniet. En als Charles er niet meer is, weet ik zeker dat er nog wel andere leuke mannen rondlopen met wie je het gezellig kan hebben. Genieten’. Ze volgt de raad van de andere vriendin op en probeert contact te houden met Lia.

Ik mis haar

“Maar zij reageerde nergens meer op. Ik zag dat ze mijn berichtjes las. Ik hoopte dat ze bij zou draaien als ik weer terug zou zijn, maar helaas. Ze negeert me en laat niets meer horen. Zo ontzettend jammer en onnodig. Inmiddels ben ik zover dat ik het laat, want wat moet ik nog meer doen? In elk geval ben ik blij dat ik stappen heb gemaakt en weer kan genieten van andere mannen. Ik ben van plan me in te schrijven op een datingsite, ik ben er aan toe. Maar wat had het leuk geweest mijn avonturen met Lia te kunnen delen. Misschien draait ze nog wel bij, ik hoop het maar.”

Herken jij dit verhaal? Is een vriendschap ook ooit zo afgelopen? Hoe ging je daarmee om? Wat raad je Fien aan? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Anna Tarazevich via Pexels

2 reacties

Joris -

Dit wordt niks meer. Zij blijft liever zwelgen in zelfmedelijden en frustratie terwijl jij lekker aan one night stands met een milf-hunter doet.

Fiene -

Jullie zijn uit elkaar gegroeid. Jij bent al stappen verder terwijl je vriendin er nog niet klaar voor is.
Je doet het inderdaad goed om het gewoon zo te laten, misschien als je vriendin eraan toe is komt ze wel terug. Jezelf op de eerste plaats zetten!

Reageer ook