fb
Damespraatjes Damespraatjes

Fay: ‘Mijn vriendin heeft een super irritante gewoonte’

Fay en Kathy zijn al bevriend sinds groep 8 en trekken nog steeds veel met elkaar op. Zo sporten ze samen en proberen elke donderdag met elkaar te eten. Maar Kathy heeft een irritante gewoonte waar Fay enorm van baalt…..

Single zijn schept een band

Ze werden hartsvriendinnen in groep 8 van de basisschool. “Op de laatste avond was er een soort Idiols-achtige talentenjacht en Kathy en ik zongen een duet. We hadden zoveel plezier met elkaar dat we sindsdien echt besties zijn geworden. En dat zijn we al best lang want inmiddels zijn we dertig gepasseerd. Opvallend is dat we allebei single zijn; we hebben allebei een wat langere relatie achter de rug maar die strandde. Wel zo leuk dat we samen single zijn, dat schept toch een band.”

Lekker samen eten

Om een beetje in shape te blijven zijn de vriendinnen lid geworden van dezelfde sportschool zodat ze ook gezellig samen kunnen sporten. “Op donderdag eten we samen en nemen we de week door, dat is vaste prik. De ene week bij mij, de andere week bij Kat en dat is altijd super leuk. Ik ben echt blij met mijn vriendinnetje en onze vriendschap. Het is gewoon fijn iemand in de buurt te hebben bij wie je altijd jezelf kunt zijn, die je familie en je geschiedenis kent.”

Ieks, beeldbellen!

Ondanks dat het heel fijn is met Kathy, baalt Fay van de irritante gewoonte die Kat heeft. “Misschien ben ik een zeikerd, maar dat is dan maar zo. Punt is dat Kat echt overal en altijd haar telefoon opneemt. Zelf ben ik nogal terughoudend met mijn telefoon puur omdat ik het niet fijn vind om in het openbaar luid te bellen. Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig aan het bellen is en de omgeving compleet negeert. Zo vaak ben ik gedwongen deelgenoot van gesprekken van vreemden die ik helemaal niet wil horen. Maar goed, Kat is helaas ook zo’n iemand die schaamteloos in het openbaar belt. Daarnaast is ze een enorme fan van beeldbellen. Als ik iets erg vind, dan is het wel beeldbellen. Ik zie er niet uit op beeld, dikke onderkin en grote wallen. Nee het is niks voor mij.”

Sta ik dan met mijn rode sportkop

Fay vindt het echt irritant dat Kathy continu met haar telefoon rondloopt. “Als we in de sportschool zijn, heeft ze dat ding continu binnen handbereik. Ik stop de mijne gewoon in een kluisje zodat ik me kan focussen op mijn training, maar Kat zegt ‘m nodig te hebben omdat haar schema erin staat. Print die dan uit, denk ik dan.” Als ze gebeld wordt tijdens het sporten, neemt Kathy haar mobiel gewoon op. “Serieus, denk ik dan. Zelfs als een van haar vriendinnen haar beeldbelt, neemt ze op en dan heeft ze de nare gewoonte mij in het gesprek te betrekken. Moet je je voorstellen, heb ik zo’n rode kop van het sporten, richt zij haar telefoon vol op mij. Ik schaam me dan rot.”

Nee, niet doen!

Maar ook als ze op de bank liggen en naar een slechte kerstfilm liggen te kijken in een oud, versleten joggingpak, neemt Fay gewoon de telefoon op. Schaamteloos laat ze zien aan de beller hoe we erbij liggen. Dat is toch super gênant, of niet dan?” Laatst belde Marcel, een collega van Fay, terwijl we een heerlijk romantische kerstfilm lagen te kijken. “Ik vind Marcel heel leuk, en dat heeft Kat in de gaten. Er was net een ontroerende scene geweest en we lagen allebei te snotteren. Mijn mascara was helemaal doorgelopen, ik leek wel een panda. En precies op dat moment bracht Kat me vol in beeld.” Fay schrikt en duikt weg voor de telefoon van Kathy waardoor het nog ongemakkelijker wordt en Fay zich wezenloos schaamt.

Joh stel je niet zo aan

“Dit was echt de limit en ik besloot er wat van te zeggen toen Kat Marcel had opgehangen. Kathy vond dat ik niet zo kinderachtig moest doen, wat maakte het nou uit? Nou, heel veel. Ze walste over mijn gevoel heen en dat vond ik misschien wel het ergste. Dat Marcel me in mijn oude kleren en huilogen had gezien vond ik vreselijk. Ik ben er echt een beetje verdrietig van en weet niet wat ik moet doen om Kat duidelijk te maken dat ik het niet wil. Dat ik niet steeds betrokken wil worden in haar beeldbelletjes. Ik bewonder Kathy dat zij zo schaamteloos is en vindt dat mensen haar moeten nemen zoals ze is, maar ik voel me ongemakkelijk. De hele toestand op de spits drijven wil ik niet, maar ik zou het zo fijn vinden als Kat een beetje rekening met me houdt.”

Hoe kan Fay de vriendschap met haar belgrage vriendin goedhouden? Snap je dat Fay zich soms ongemakkelijk voelt? Of vind je dat Fay gewoon met haar tijd moet meegaan en niet zo kinderachtig moet doen. Iedereen belt en beeldbelt tegenwoordig, dat is toch heel normaal? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Engin Akyurt via Pexels

Mia heeft ruzie met buren om huilend dochtertje: “Wij doen zelf ook geen oog dicht”

ruzie met buren om huilend dochtertje

Hoe ervaarde jij het krijgen van kinderen? Was het veel leuker, mooier, zwaarder of heftiger dan je vooraf had gedacht? Voor mij is het absoluut een combinatie van al deze dingen. De pieken zijn hoger, maar ook de dalen zijn een stuk dieper. Slapen ze een periode dan ook nog slecht? Dan ben ik soms geen cent waard. Ach, het hoort erbij en zoals alles is ook slecht slapen een fase. Maar wat als die fase al twee jaar duurt? Dat is aan de orde bij Mia en Thijs. Hun dochtertje Pleun is twee jaar oud en heeft nog geen nacht doorgeslapen. Het nachtelijke gehuil drijft niet alleen de jonge ouders tot waanzin, ook de buren zijn er meer dan klaar mee….. VERDER LEZEN

2 reacties

Petra van Dorp -

Voor zulk schaamteloos en egocentrisch gedrag hoef je geen bewondering te hebben, hoor. Er bestaat ook nog zoiets als goed fatsoen en normale, respectvolle omgangsvormen. Daarbij moet je iedere ‘vriendin’ die zo over je grenzen gaat en vindt dat je je aanstelt, maar eens wat minder als ‘vriendin’ beschouwen. Echte vrienden doen dat niet en ook al zouden ze niet kunnen of willen inzien dat het voor jou niet fijn is, als ze goede vrienden zijn zullen ze dat respecteren en niet meer doen. Aan de kant schuiven dit mens en richt je op degenen om je heen die je wel normaal behandelen.

Fiene -

Wat ik vaak in het verhaal terug lees is het woordje denk. Met denken bereik je niets, fay kan je gedachten niet lezen. Als je het nou eens tegen haar zegt joh ik vind het niet leuk als je de telefoon op mij richt tijdens het beeldbellen dan weet Fay dat ze het niet moet doen. Doet ze het nog steeds zeg je ik loop weg als je het nog een keer doet (dan ook echt doen) Je kan het ook aangeven van ik vind het gezelliger als je je telefoon in het kluisje legt en aandacht aan mij geeft dan aan degene. Of afspraken over maakt met haar. Doet ze het nog steeds tja dan is het aan jou wat je er verder mee doet. Geeft het aan, loop weg of spreek even niet met haar af. Het is echt zo dat de telefoon (bij de meeste) aan de hand vastgekleefd zit. Ik heb er zelf ook last van helaas. Maar probeer wel rekening mee te houden. Mijn schoonvader heeft er een hekel aan als wij de hele tijd op onze telefoon zitten dus probeer ik het in mijn rugtas te laten (lukt ook niet altijd hoor)

Reageer ook