fb
Damespraatjes Damespraatjes

Expositie Henk Veen

henkveen_foto.jpg
Op zaterdag 10 september schilderde de Amsterdamse kunstschilder Henk Veen live in en rond de Rabobankvestiging op de Dam. Hiermee bracht hij kunst op een toplocatie dichterbij een groot publiek. Henk beschilderde een schilderij van 100×120 cm met de thema’s waar de Rabobank mee te maken heeft.

Veen is een rasechte Amsterdammer. Hij haalt zijn inspiratie uit het leven dat hij leeft in de hoofdstad. Veen werkt met spuitverf, kwasten en sjablonen. Hierdoor zijn de schilderijen van zijn hand heel herkenbaar en probeert hij de gevoelige en dagelijkse, soms komische werkelijkheid, vol liefde en passie in kleur op het doek te zetten.

Veen exposeerde eerder op exclusieve locaties zoals het Marriott Hotel, Hotel The Grand, Hotel Arena, Holland Casino en American Hotel. Ruim een jaar heeft Veen een eigen galerie gehad op het Rembrandtplein in Amsterdam. Verder ontwierp hij in 2009 het Dam tot Damloop T-shirt en maakte hij drie jaar lang het aandenken voor de businessloop. Samen met Johan Cruijff maakte Veen een schilderij voor de ‘Henk Veen Johan Cruijff Tram’ die vier maanden door Amsterdam reed. Ook was Veen betrokken bij diverse televisieprogramma’s, waaronder Big Brother en Life & Cooking.

Afgelopen juli 2011 organiseerde Henk Veen op het Rembrandtplein de tweede editie van het Henk Veen Rembrandt Kunstplein. Vijftig kunstenaars waagden zich op de zonovergoten dag om op een sportieve en kunstzinnige manier te strijden voor de eerste plaats aan de voet van meesterschilder Rembrandt op het Rembrandtplein in Amsterdam.

Henk Veen: “Mijn inspiratie voor mijn schilderijen haal ik o.a. uit sport als wielrennen en hockey. Rabobank is al jaren de trots en dé sponsor van de Rabobankploeg en het Nederlands elftal dames en heren hockey. Zonder de Rabobank, zouden ze nooit zo groot zijn geworden. Daarom, omdat de Rabobank dezelfde passie deelt als ikzelf, ben een grote fan en altijd gekluisterd aan de buis, wil ik graag deze sporten live uitschilderen in een schilderij, speciaal gemaakt en exclusief voor de Rabobank”

Vanaf september stelt Henk Veen ook 35 stuks van zijn schilderijen tentoon in de Rabobankvestiging. Hiermee betreedt de talentvolle en eigentijdse schilder, die vanaf 8 december ook deelneemt aan een tentoonstelling in het bekende Carrousel du Louvre in Parijs, een nieuw podium. Iedereen is welkom om de expositie bij de Rabobank op de Dam gratis te bezoeken.

De samenwerking met Henk Veen is de eerste van een reeks exposities die Rabobank Amsterdam de komende tijd faciliteert. Een aantal kunstenaars krijgt de gelegenheid zich te presenteren met exposities van beeldende kunst, fotografie, videokunst of mode.

Adres: Rabobank – Dam 16 – 1012 NP Amsterdam

Walter van Teeffelen
www.avantiproductions.nl

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook