fb
Damespraatjes Damespraatjes

Eten en drinken in Praag

Terwijl ik mijn cracker  met zuivelspread naar binnen zit te werken, denk ik smachtend terug aan al het lekkers in Praag. Het ontbijt in het hotel, een lekkere Trdelník op straat, een kopje glühwein tegen de ergste kou en een hotdog ter overbrugging tussen lunch en diner. Ik heb mijn buikje daar zeker rond gegeten!

De Praagse toppers van het weekend

Lunch in Grand Cafe Orient
Dit restaurant bevindt zich in het Huis van de Zwarte Madonna. Leuk, want het restaurant is in de echte kubisme stijl. Ik at hier de Ceasar Salad, een heerlijke salade met een grote hoeveelheid kip. Een echte aanrader als je nog flink door de stad gaat wandelen. Helaas was de salade op voordat ik een foto kon maken. Maar dat is ook een goed teken toch?

Diner in Zlaty Klas
Na een lange dag wandelen had iedereen zin in een stevige maaltijd. Zlaty Klas is een typisch Tsjechisch restaurant met veel bier en authentieke vleesgerechten. Hoe mijn gerecht heette, ben ik vergeten… Maar het was in ieder geval een top maaltje voor na een pittige dag.

Lunch in Dynamo
Met een tour door de stad achter de rug en nog een museumbezoek in het vooruitzicht, had iedereen zin in een lekkere lunch. Dynamo is een trendy restaurantje met veel keuze. Ook voor de vegetarische eter is deze plek een aanrader. Mijn keuze: salade met gerookte kip. Jummie!

Diner in Kotleta
De laatste avond aten we een vroeg diner in Kotleta, een hip restaurant gelegen aan het Oude Stadsplein. Ze serveren hier heerlijke nationale en internationale gerechten. Met de late lunch en een grote kop glühwein nog in de maag ging ik ook hier weer voor een lichte salade. Door de grote hoeveelheid geitenkaas bleek de salade minder licht dan verwacht, maar oh wat was hij lekker!

Prijzen
Joepie de poepie! Voor vreetzakjes zoals ik is Praag echt de place to be. Je eet en drinkt ’s avonds in een restaurant al voor zo’n € 10 per persoon. Ook over de wijnen valt niet te klagen; naast een aanbod van goede internationale wijnen, hebben veel restaurants ook Tsjechische wijnen op de kaart staan. Persoonlijk niet mijn favoriet, maar zeker leuk om een keer te proberen.

Zelf lekker eten en drinken in Praag?
Ook lekker eten en drinken in Praag? Kijk op TravelBird en www.czechtourism.com voor meer informatie.

Lees meer over mijn stedentrip naar Praag

Pakken voor Praag

Magische Kerstsfeer in Praag

Niet te missen kunst en cultuur in Praag

Shoppen in Praag

Mara Blikslager (20 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Mediastad Hilversum maar heeft ook een grote liefde voor onze, iets chaotischere, hoofdstad: Amsterdam. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

Reageer ook