fb
Damespraatjes Damespraatjes

Er deze winter warmpjes bijzitten? Een paar bespaartips op een rij

Vrouw-bij-de-haard-dp
Een paar dagen geleden riep de directeur van de Nederlandsche Bank Klaas Knot dat de recessie voorbij is. De crisis zal daarmee niet 1-2-3 over zijn. Als je er deze winter echt warmpjes bij wilt zitten, kun je altijd nog besparen op energie, het abonnement voor internet, telefonie en televisie en op een mobiel abonnement. De maandelijkse vaste lasten vallen namelijk altijd tegen. Er zijn genoeg leukere dingen om je geld aan uit te geven.

Nog steeds blijft het grootste deel van de Nederlanders bij dezelfde energieleverancier, terwijl er makkelijk honderden euro’s per jaar kunnen worden bespaard! De grote leveranciers zijn bijna altijd duurder met hun energie dan de nieuwe, kleinere maatschappijen op de markt. Als je weet wat je energieverbruik is (dit is te zien op de maandelijkse nota), kun je door te vergelijken al snel zien wat je per maand kunt besparen. Vervolgens is het digitaal invullen van één formuliertje al genoeg om flink te gaan besparen!

Het besparen op internet, vaste telefonie en (digitale) televisie is net zo makkelijk te regelen. Ook hier geldt: de bekende, grote providers zijn bijna altijd duurder dan de kleinere. Als je overstapt zul je merken dat je niet alleen minder geld per maand kwijt bent, maar dat je in veel gevallen ook nog eens een snellere internetverbinding hebt! Als er iets irritant is, is het wel traag internet. Dan toch echt liever goedkoop internet. Bij de meeste providers kun je ook nog uitkiezen welke televisiezenders je wilt ontvangen. Er zijn nu natuurlijk zenders die extra veel kwaliteitsseries uitzenden, zoals bijvoorbeeld 13th Street of HBO.

Vaak heb je niet door hoeveel geld je per maand kwijt bent aan je mobiele telefoon. Als je buiten je bundel zit, kan het snel gaan. Het is veel goedkoper om een sim only abonnement af te sluiten. Je kan dan of je oude toestel houden, of een los toestel kopen. Dit is bijna altijd goedkoper dan wanneer providers beloven een ‘gratis’ toestel bij het contract te geven. Reken maar dat je daarvoor betaalt! Als je een sim only abonnement kiest, zoek er dan wel eentje uit die groot genoeg is, zodat je binnen de bundel blijft.

Zo. Als je deze tips opvolgt krijg je vanzelf meer geld in je portemonnee. Als je daarmee lekker gaat shoppen voor een winterjas, zit je er sowieso warmpjes bij deze winter!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook