fb

Emma Wortelboer aan Maarten van Rossum: “Vind je vagina’s vies?”

Oesters, mij maak je er niet blij mee. Ondanks dat ik absoluut een culinair genieter ben, sla ik een dozijntje oesters met veel plezier af. Mijn man is daar blij mee, want: meer voor hem. Hij kan er geen genoeg van krijgen en als het ergens op de kaart staat, weet ik dat ik ‘de eerste gang’ oversla. Vind ik helemaal niet erg, hij eet ze namelijk het liefste met een glas champagne ernaast (hoe decadent is dat?). En van champagne houd ik nou net wél heel veel. Mij zul je dus nooit horen klagen als de oesters op tafel komen 😉 

Oesters en vagina’s

Ik vind oesters wel een fascinerend product. De één ziet het als de heilige graal van de menukaart, de ander wordt er spontaan onpasselijk van. En dan ook nog de ‘vagina’ discussie. Want ruikt een oester nou wel of niet naar vagina? En om dan maar meteen even mijn eigen vagina hierbij te betrekken: die van mij ruikt volgens mij niet naar oester. Hoewel mijn man daar als oester-lover misschien juist heel blij mee zou zijn. Haha!

Lees ook: Ik ben heel onzeker over de geur van mijn vagina. Hoe weet ik wat normaal is?

Hetzelfde geurtje

Wie wél in de veronderstelling is dat oesters en vagina’s mogelijk vergelijkbaar ruiken, is Emma Wortelboer. Tijdens haar deelname aan De Slimste Mens raakt ze met Maarten van Rossum verzeild in een gesprek over oesters. “Ik vind oesters ongekend smerig”, zegt van Rossum over de delicatesse. “Maar vind je vagina’s dan ook vies? Want ze zeggen toch dat het een beetje hetzelfde… Geurtje heeft?”, vraagt Wortelboer hem. “Nee, daar heb ik een hele andere beleving bij”, antwoord van Rossum.

Minder preuts

Presentator Philip Freriks stamelt dat “het gesprek een wending neemt die hij niet had voorzien”. Persoonlijk vind ik dit geweldig: een jong meisje die openlijk aan een oude man vraagt of hij vagina’s vies vindt. De Nederlandse televisie mag wel wat minder preuts en daar zet Wortelboer een mooie stap in. Ik kan het wel waarderen 😉

Bekijk de hele aflevering van De Slimste Mens hier terug!

Reageer ook