fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ella: “Ik kan mijn schoonzus dit niet vergeven”

kan mijn schoonzus niet vergeven

Al twintig jaar is Ella getrouwd met Eric. Een fijn huwelijk met soms wat strubbelingen. Zoals nu. De jongste zus van Eric is nogal een flapuit en deelt gevoelige informatie met vriendinnen die Ella ook kent. “Dingen die Eric haar in vertrouwen heeft verteld, kletst ze in geuren en kleuren door. Woest ben ik en ik kan haar dit niet vergeven.”

Zwarte schaap van de familie

Eric komt uit een gezin met drie kinderen; hij is de oudste en zus Willeke is de jongste. “Klaartje is de middelste zus en met haar kan ik het goed vinden. Willeke is altijd een beetje het zwarte schaap van de familie geweest. Ze heeft nog nooit een relatie gehad en Eric en ik vermoeden dat ze op vrouwen valt, maar dat ze daar niet voor uit durft te komen omdat haar vader een nogal duidelijke mening daarover heeft. Willeke heeft dan geen relatie, ze heeft veel vriendinnen. Een aantal van die vriendinnen zit toevallig in mijn tennisgroepje.”

Ze kletst gewoon alles door

Elke dinsdagmiddag gaat Ella naar de tennisclub en daar ontmoet ze haar sportvriendinnen. “Per toeval kwam ik erachter dat Esther en Maaike Willeke ook goed kennen en dat ze haar ook regelmatig zien. Esther en Maaike hebben bij Willeke op school gezeten en ze hebben altijd contact gehouden. Hartstikke leuk natuurlijk.” Minder leuk is dat de gemeenschappelijke vriendinnen regelmatig vertellen wat Willeke allemaal met haar besties deelt. “En dat is best veel en soms verhalen die nou niet bepaald voor anderen zijn bestemd.”

Een beste relatiecrisis

Zo hebben Ella en Eric een tijdje terug een behoorlijke relatiecrisis gehad. “Ja, het was erop of eronder. Het was zo’n zenuwslopende tijd. Eric twijfelde heel erg of hij met mij wilde doorgaan. De sleur was in ons huwelijk geslopen en ik had daar iets minder last van omdat ik zo druk was met van alles en nog wat, maar Eric had al een tijdje zitten dubben. Tussen de lakens gebeurde nauwelijks meer iets en we leefden een beetje langs elkaar heen. We hebben hulp gezocht bij een relatietherapeut omdat we eigenlijk ook niet zonder elkaar willen en kunnen, maar zoals het ging, kon het ook niet.” Door de open gesprekken die ze voeren bij de therapeut komen Ella en Eric weer nader tot elkaar. “En we hebben besloten met elkaar oud te worden.”

Willeke kan ook zo goed luisteren

Naast de gesprekken met de relatietherapeut, zocht Eric ook steun bij zijn zusje Willeke. “Regelmatig ging hij naar haar toe om zijn hart te luchten en om over zijn problemen te praten. Hij kan met Willeke goed praten en het is fijn om iemand te hebben met wie je kunt sparren. Ik heb daarmee ook nooit problemen gehad, ik vond het juist fijn dat hij zo goed met Willeke overweg kan.” Minder fijn vond Ella het dat haar tennisvriendinnen helemaal op de hoogte waren van de relatiecrisis. “Ik wist niet wat ik hoorde! Willeke heeft alles doorgekletst. Alle intieme details heeft ze zonder pardon gedeeld in haar vriendinnengroep. En ze heeft mij overal de schuld van gegeven. Zo heeft ze gezegd dat ik frigide ben en dat Eric daardoor zo gefrustreerd is.”

Ik zou een lui wezen zijn

Niet alleen daarover is flink geroddeld door Willeke, ze heeft ook beweerd dat Ella een slechte opvoeder is en dat Eric steeds maar met hun twee kinderen op pad moet. “Ze heeft me afgeschilderd als een lui wezen en dat ik een moeder van niks ben. Dat het mijn schuld is dat onze kinderen in haar ogen ‘draakjes’ zijn. Ik wist niet wat ik hoorde toen Esther me dat vertelde. Vooral omdat het klinkklare onzin is. Willeke heeft geen idee waarover ze het heeft. Hoe kan ze ook? Ze heeft niet eens een relatie en geen kinderen. Dan weet je ook niet hoe zwaar dat soms kan zijn.”

Willeke ontkende helemaal niks

Even heeft Ella met een knoop in haar maag rondgelopen, maar besloot toch om Willeke te confronteren met wat ze via haar tennisvriendinnen hoorde. Dat de vuile was op straat is gegooid. “Ik belde haar op en heb haar gevraagd hoe ze het in haar hoofd haalde om al die verhalen aan vriendinnen te vertellen? Dat is toch niet normaal?” Er ontstond een ruzie tussen Ella en Willeke. “Opvallend is dat Willeke niets ontkende maar dat ze ook geen excuses aanbood.  Boos op elkaar hebben we het telefoongesprek beëindigd.”

Joh, zet je er gewoon even overheen

Daarna was er radiostilte die snel zal worden verbroken omdat Erics moeder binnenkort een etentje geeft ter ere van haar 75ste verjaardag. “Nu word ik mooi even voor het blok gezet. Ik twijfel of ik moet gaan naar het etentje in een chique restaurant. Het zou maar zo kunnen dat de hele boel escaleert als ik Willeke zie. Eric vindt dat ik het maar even opzij moet zetten allemaal, in het belang van zijn moeder. Ik snap dat hij dat zegt, maar ik weet echt niet hoe ik net moet doen alsof er niets aan de hand is.”

Heb jij ook ervaring met zo’n loslippige schoonzus? Wat raad jij Ella aan? Gewoon naar het etentje gaan en doen alsof er niets aan de hand is? Of vind je dat ze niet moet aanschuiven totdat het is uitgepraat met Willeke? Hoe zou jij het oplossen? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Yvette LeBaron via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

5 reacties

Lien -

Hallo
Ik zou eens je man vragen ,wat hij allemaal bespreekt met zijn zus.
Ik vind dat het met jou moet bespreken.
Dit is niet eerlijk communiceren,.
Zo krijg je weer een sessie therapie .
Als hij dit verteld heeft aan zijn zus.
Want zij zou zo kunnen denken.

sandra -

Joris, excuses dat ik niet eerder heb gereageerd op je bericht. We zijn altijd blij met je reacties! En ook met het ontdekken van deze twee foutjes :-). Dank en een fijn weekend van Sandra van Damespraatjes

Joris -

De twee fouten zijn uit het artikel gehaald. Geen dank!

Fiene -

Tja Ella, heb je het ook wel eens aan Eric gevraagd of hij het doorgespeeld heeft aan Willeke? Eric heeft alles aan haar doorverteld hè zou het kunnen dat Eric heeft gezegd dat jij een lui iemand bent en dat hij elke keer met de kinderen op stap moet? Nee Willeke heeft het niet mogen vertellen en ze word nu voor de boeman aangezien maar ze heeft het van iemand gehoord. Zou jij het ook niet aan Eric vragen van goh wat vind jij ervan en wat heb jij tegen je zus gezegd? Ik zou maar eens een goed gesprek met hem aangaan. Er zal misschien wel iets van in zitten die niet rechtstreeks uit haar komt denk ik dan

Joris -

De titel spreekt over onmogelijkheid te vergeven terwijl de eerste alinea juist aangeeft dat ze het haar kan vergeven. Dat rijmt niet met elkaar – een essentieel woordje weggevallen wellicht? Ook wordt er gesproken over een Esther en een Ester. Haastige spoed is zelden goed. En wat is de rol van Klaartje in het geheel? Die is toch helemaal irrelevant voor de (al dan niet waargebeurde) casus?

Reageer ook