fb
Damespraatjes Damespraatjes

De vriend van Jennifer wil elke dag met haar naar bed: “Ik heb daar gewoon geen zin in”

Ooit las ik ergens dat de gelukkigste stellen ongeveer één keer per week seks hebben. Natuurlijk zal dit in het eerste jaar van de relatie meer zijn en is het na dertig jaar vermoedelijk minder, maar ergens daar tussenin zou die ene keer per week dus ideaal zijn. Uiteindelijk is het natuurlijk helemaal aan elk stel zelf waar zij zich prettig bij voelen en denk ik niet dat mensen zich al te veel bezig zouden moeten houden met de gemiddelden. 

Elke dag seks

Iemand bij wie het in ieder geval ver boven het gemiddelde van één keer per week uitkomt, is Jennifer. Zij en haar vriend Jeroen hebben bijna elke dag seks en dat komt voordal doordat Jeroen daar erg veel behoefte aan heeft. “Jeroen en ik zijn acht jaar samen en heel gelukkig met elkaar. We doen graag dingen met elkaar en ons zoontje Kai. Ik denk dat wij er voor de buitenwereld uitzien als een heel gelukkig gezin, maar diep vanbinnen zit er ergens heel erg mee. Jeroen wil iedere dag seks voor het slapen en ik heb hier steeds vaker helemaal geen zin in.”

Zwangerschap

In de eerste maanden van hun relatie konden Jennifer en Jeroen niet van elkaar afblijven. “We deden het zo veel en vaak als we konden. Heerlijk vond ik de seks met Jeroen. Dat is eigenlijk altijd zo geweest, totdat ik zwanger raakte. De zwangerschap viel mij zwaar en ik had gewoon geen zin in seks. Ook na de geboorte had ik door de hormonen van de borstvoeding er nog weinig interesse in.”

Dagelijkse vrijpartij

De eerste maanden na de geboorte accepteert Jeroen dat Jennifer nog geen zin heeft in geslachtsgemeenschap. “Maar toen ik na zes maanden stopte met de borstvoeding, wist hij niet hoe snel hij weer bovenop me kon duiken. Vooral toen Kai eenmaal op zijn eigen kamertje ging slapen, wilde Jeroen maar wat graag weer terug naar onze dagelijkse vrijpartij.”

Speel het spelletje mee

Jennifer hoort van al haar vriendinnen dat de seks na het krijgen van kinderen minder wordt en laat uit angst hiervoor Jeroen dus maar zijn gang gaan. “Als hij om tien uur de televisie uitklikt en zegt: ‘zullen we lekker naar boven gaan?’, krijg ik al buikpijn. Na een lange werkdag of mamadag ben ik moe en wil ik het liefste gewoon slapen. Om Jeroen niet te kwetsen en om te voorkomen dat ons seksleven instort, speel ik het spelletje mee.”

Smoesjes

Na de seks valt Jeroen als een blok in slaap, maar Jennifer ligt steeds vaker wakker. “Ik heb het gevoel dat dit seks-ding weleens heel slecht voor onze relatie kan zijn. Steeds vaker bedenk ik smoesjes om later naar boven te komen of wacht ik na een etentje met vriendinnen met thuiskomen totdat ik weet dat hij slaapt. Laatst dacht ik er zelfs over om maar weer zwanger te worden, zodat ik er een jaar van verlost ben. In een goed huwelijk zou je dit soort dingen niet moeten hoeven doen. En toch doe ik het…”

Wat zou jij doen als je in Jennifer haar schoenen zou staan? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Jenny: ‘Mijn vriend is zo verschrikkelijk gierig dat ik overweeg met hem te breken’

gierig man

‘Geld moet rollen’. Dat was het motto van het gezin waaruit Jenny (42) komt. “Mijn ouders deden nooit moeilijk over geld. Als ze het hadden, gaven ze het uit en deelden ze het gul. Als ze minder geld hadden, dan zetten ze de tering naar de nering en waren creatief genoeg om te overleven.” Jenny maakt zich dan ook niet zo druk om geld, maar haar vriend Frank zit als een Dagobert Duck op zijn centen. “Die man is zo gierig, dat is gewoon niet leuk meer.”

VERDER LEZEN

 

9 reacties

Margreet -

Vrouw je wordt gebruikt.

Tina -

De ene te veel,de andere te weinig…..

Dre -

Kom op zeg. Minder zin. Er veranderd helemaal niets als je bv een koter uit poept. Gelul van de bovenste plank. Mijn vrouw werd alleen maar gewilliger na de 4 zwangerschappen en eigenlijk is dat nooit veranderd. Het is hoe je er als vent mee omgaat, het gaat niet om de daad of perse klaarkomen, er is veel meer, en dat snappen de heren vaak niet.

Charlie -

Je moest es weten hoeveel vrouwen hier aan meewerken. In het begin gaat het wel en vindtbje omgeving (en jij zelf dus ook) dat altijd zin in seks hebben jet perfecte is. Ik was bijzonder dol op seks, ooit, lang geleden maar na 28 jaar ben ik weggelopen. 100000 gesprekken gevoerd maar als puntje bij paaltje kwam – bijna elke avond, elk moment als je elkaar gezellig aan haalt gebeurde: tja, hij moest en zou toch echt even klaarkomen. Bah! Ben nu 10 jaar alleen, ben zó blij dat ik niet meer hoef en vrij ben!

Sanna -

It takes two to tango!
Seks tegen je zin hebben maakt het probleem alleen maar groter. Ik zou er een gesprek over hebben. Wel positief houden, maak bv een grapje dat je je gecomplimenteerd voelt omdat hij je blijkbaar zo sexy vindt dat hij je elke dag wil of complimenteer hem met zijn potentie, maar leg uut dat het bij jou (en de meeste vrouwen) anders zit. Probeer samen over een mogelijke oplossing te brainstormen voor dit probleem. Enige suggesties voor jou; het klinkt bij hem alsof het echt een nummertje is, dus misschien helpt het als he hem beter z’n best laat doen jou te verleiden. Bedenk dan ook waar je dan evt wél opgewonden van zou worden. Misschien helpt porno waarbij nadruk ligt op het vrouwelijke orgasme? Wat ook kan helpen is masturberen zonder hem, zodat je geen druk voelt en jezelf misschien beter kan leren een plezier re doen. Dan kan je je ook een keer laten betrappen eventueel. Laat hem hoe dan ook focusen op jouw genot (hopelijk keert dat nog wel terug als hij begripvol en respectvol reageert en uit zichzelf bereid is tot een compromis

Joris -

Misschien moet haar vriend er een paar buiten de deur naast houden. Iedereen blij.

Emmie -

Echt niet normaal dit. Ik vraag me af of deze grenzenloze beschikbaarheid ook in andere situaties voorkomt. Ik kan me niet voorstellen dat dit op zichzelf staat.

Anne -

“Om Jeroen niet te kwetsen en om te voorkomen dat ons seksleven instort, speel ik het spelletje mee.”

Deze zin zegt eigenlijk alles

Wat is haar ECHTE angst
Wat is het dat ze niet met hem een gesprek met haar gevoelens hier over voert.
Zomaar wat vragen

Iris -

Het zou niet zo lastig moeten zijn maar toch is het dat wel. Allereerst moet je absoluut stoppen met je eigen behoeften ondergeschikt te maken aan die van je man. Niemand zou seks moeten hebben omdat de ander dat wil… Hoe zou je seks tegen je wil noemen als het niet over jezelf of een relatie ging? Dit gaat jou en jullie relatie opbreken. Als je geen zin hebt in seks, dan moet je dat zeggen en bespreekbaar maken. Geen enkele goede man zou willen dat je seks hebt tegen je wil, omdat je denkt dat hij niet een dagje zonder kan. Elke goede partner in een goed huwelijk zal je respecteren en ervoor kiezen om samen te kijken naar een oplossing die voor allebei werkt. Bijvoorbeeld één vaste dag in de week en eventueel verder op jouw initiatief. Zorg dat je de regie in handen krijgt en je niet laten leiden door zijn behoeften. Succes!

Reageer ook