fb
Damespraatjes Damespraatjes

Elke dag dezelfde schoenen dragen: waarom je dat niet moet doen!

Elke dag dezelfde schoenen dragen: ik zou het niet doen. Ik ben dol op schoenen en vind het dan ook zonde om elke dag dezelfde schoenen te dragen. Je kunt immers ook bij iedere outfit voor een ander paar kiezen! Toch ken ik best wat mensen die wel (bijna) dagelijks hetzelfde schoeisel onderbinden. Wat blijkt? Ook vanuit medische overwegingen kun je dit beter niet doen. Lees hier waarom. 

Elke dag dezelfde schoenen dragen: waarom niet?

De belangrijkste reden om niet elke dag dezelfde schoenen te dragen, is omdat het slecht is voor je voeten. Wanneer je schoenen de hele dag aan hebt gehad, hebben ze even de tijd nodig om weer terug naar hun oorspronkelijke vorm te bewegen. De zolen hebben tijd nodig om weer wat uit te zetten en ook het voetbed heeft gedurende de dag flink wat te verduren gekregen. Hierdoor ondersteunt je schoen jouw voet de dag daarna niet optimaal meer.

Schadelijke belasting

Het is dus verstandiger om een aantal paar schoenen met elkaar af te wisselen. Zo kan je elk paar in ieder geval 24 uur de tijd geven om weer naar de oorspronkelijke vorm te trekken. Zo zorg je voor zo min mogelijk (schadelijke) belasting op jouw voeten.

Hygiëne

Niet elke dag dezelfde schoenen dragen heeft niet alleen een medische reden, maar ook een hygiënische reden. Je voeten zweten namelijk flink gedurende een dag lopen, rennen en fietsen. Het is zeker aan te raden om je schoenen 24 uur te laten luchten voordat je jouw voetjes er weer instopt. Wel zo hygiënisch!

Hoeveel paar schoenen nodig?

Heb je nou tientallen paren schoenen nodig? Nee hoor, in principe zou je genoeg moeten hebben aan twee of drie paar. Zo kan je de schoenen goed met elkaar afwisselen en ervaar jij hier de voordelen van. Persoonlijk zou ik mij niet voor kunnen stellen dat ik genoeg zou hebben aan twee paar schoenen, maar hé; ieder mens is anders.

Praat mee

Hoeveel paar schoenen heb jij in je kast staan? En wissel jij ze ook zo bewust met elkaar af? En elke dag dezelfde schoenen dragen, maak jij je hier ‘schuldig’ aan? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Bron: Libelle

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Een paar of 15; merendeel herenschoenen, een aantal sneakers en enkele (leren en suède) loafers

Reageer ook