fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra test de nieuwe Under Armour HOVR Machina hardloopschoenen

Under Armour HOVR Machina

Central Parc, de joelende menigte en een heel lijf dat pijn doet; het is al bijna anderhalf jaar geleden dat ik de marathon van New York liep, maar het voelt als de dag van gisteren. Na een relatief kort voorbereidingstraject vloog ik samen met mijn man Hans en een grote groep Nederlandse hardlopers richting de Big Apple. Samen met mijn fietstochten is dit op sportgebied een van mijn grootste prestaties en ik ben er nog steeds heel erg trots op. Het hardlopen heb ik dankzij het trainen voor de marathon helemaal ontdekt en ik vind het dan ook altijd leuk om nieuwe hardloop kleding, gadgets en schoenen te testen. Zo ook de nieuwe Under Armour HOVR Machina hardloopschoenen! Lees hier mijn ervaring. 

Van nature ben ik geen hardloper. Bijna mijn hele leven lag in het zwembad en deed ik aan waterpolo en wedstrijdzwemmen. Een paar jaar geleden (her)ontdekte ik het tourfietsen en sindsdien maak ik ieder jaar een aantal grote tochten. Zo fietste ik helemaal in mijn eentje naar Marseille, Salzburg, Rome, Bilbao, Berlijn en Parijs. Stuk voor stuk hele bijzondere tochten waar ik leerde hoe het was om écht heel diep te gaan.

Coronavirus

Heel diep gaan, dat kon ik dus wel! Maar een marathon lopen? Daar had ik geen ervaring mee. Ik besloot het trainen met plezier aan te pakken, voldoende te rusten en voor een goede uitrusting te kiezen. Mijn voorbereiding bleek succesvol, want met een lach op mijn gezicht en hele vermoeide benen passeerde ik op 3 november 2019 de finishlijn. Sindsdien is er veel gebeurd. Het coronavirus brak uit en ook ik heb de ziekte gehad. Inmiddels voel ik me beter, maar ik heb nog lang last gehad van vermoeidheid. Veel trainen zat er de afgelopen tijd niet in, maar ik ben vastbesloten het weer op te pakken. Mét hele mooie nieuwe schoenen, want van Hardloopshop.nl mocht ik de prachtige nieuwe Under Armour hardloopschoenen testen.

Under Armour HOVR Machina hardloopschoenen

De Under Armour HOVR Machina schoen is een neutrale schoen die bij uitstek geschikt is voor het lopen op geasfalteerde paden. Tijdens het lopen maak je gebruik van de UA HOVR™-technologie, die de impact op je gewrichten aanzienlijk vermindert. De schoen is voorzien van een snelle Pebax®-plaat, die veel stuwkracht geeft.

Met de schoenen kan je gebruikmaken van UA MapMyRun. Door middel van Bluetooth koppel je de schoen via een app aan jouw telefoon. Zo kan je gebruikmaken van realtime coaching en krijg je gedetailleerd inzicht in je looptempo, cadans en paslengte. Hier had ik nog nooit gebruik van gemaakt en dit was de eerste keer dat ik zo veel informatie over mijn loop kreeg. Heel interessant en leuk om mee te trainen!

Hoe zien ze eruit?

De Under Armour HOVR Machina schoen ziet er waanzinnig gaaf uit! Natuurlijk is het design van een schoen een kwestie van smaak, maar persoonlijk vind ik ze er heel gaaf uitzien! Vooral de combinatie van verschillende materialen en kleuren zorgen ervoor dat ik gewoon zin krijg om ze aan te trekken. Natuurlijk is het niet het belangrijkste hoe hardloooschoenen eruit zien, maar voor mij blijven mooie nieuwe schoenen toch een motivatie om een rondje te gaan lopen. Who’s with me ladies?

Hoe lopen ze?

Wat daarentegen wél heel erg belangrijk is, is hoe de schoenen lopen. Ook daar ben ik uitermate enthousiast over! Na weken van niet sporten voelde ik me als een koe die in het voorjaar voor het eerst weer de wei in mocht. Heerlijk om eindelijk weer een fijne run te kunnen maken. Normaal gesproken loop ik op een ander merk. Als hardloper weet je dat het altijd een dingetje is om van merk te switchen, maar deze wissel is mij goed bevallen! De Under Armour HOVR Machina schoen geeft mij veel support en voldoende demping. Ik ben echt een asfalt-loper (op bospaden ben ik bang voor losse takken en valpartijen) en dus is dit écht de ultieme schoen voor mij. De schoen weegt 247 gram en is daarmee een vrij lichte schoen. Elke gram die ik minder hoef mee te nemen is er één, zeg ik altijd maar ;). Dankzij de rubberen noppen hebben de schoenen veel grip en dit geeft mij een gevoel van veiligheid tijdens het lopen.

Kan ik ze aanbevelen? 

De nieuwe Under Armour HOVR Machina schoen kan ik absoluut aanbevelen als:

  • Je een neutrale afwikkeling hebt
  • Je graag op asfalt loopt
  • Je op zoek bent naar een schoen met veel support
  • Je houdt van een schoen die veel demping heeft
  • Je graag je runs trackt en analyseert met UA MapMyRun™

Ben jij ook net weer begonnen met hardlopen? Of loop je al langer? En waar train jij momenteel voor? Ik kan met zekerheid zeggen dat deze schoenen mij weer enthousiast hebben gemaakt voor het oppakken van het hardlopen. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar de motivatie is er! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook