fb
Damespraatjes Damespraatjes

Elektrisch off-road fietsen: welke e-bikes zijn geschikt?

Al vijf jaar lang rijd ik elke dag op onze elektrische bakfiets. Heerlijk vind ik het! Flink doortrappen, snel op plaats van bestemming en nooit gedoe met parkeren. Sinds wij een elektrische fiets hebben, fiets ik nooit meer op mijn gewone stadsfiets. Als je eenmaal went aan de elektrische aandrijving wil je eigenlijk niet anders meer. Momenteel oriënteer ik me op een goede off-road fiets. Het lijkt me zo cool om lekker de bossen in te gaan en hier op mijn fiets het avontuur op te zoeken. Ik was heel bang dat ik weer hard moest gaan trappen, maar wat blijkt: er zijn tegenwoordig hele goede off-road elektrische dames fietsen te koop. Elektrisch off-road fietsen: welke e-bikes zijn geschikt?

Green Divide

Wij wonen hier in Bussum op steenworp afstand van het bos en de hei. Vaker en vaker zie ik hier mensen met sportieve mountainbikes en off-road bikes fietsen. Steeds als ik dat zie begint het weer te kriebelen. Kijk ook eens online naar de mooiste off-road routes van Nederland. Bij mij staat de Green Divide (onverharde route die de Utrechtse Heuvelrug verbindt met de Veluwe, ontwikkeld door Erwin Sikkens) al lang op mijn lijstje. Overdag 100 kilometer fietsen, lekker samen eten, ergens overnachten en de volgende dag weer verder.

Elektrisch off-road fietsen

Hiervoor heb ik natuurlijk wél een mooie off-road fiets nodig. En zoals ik al zei zou ik deze graag elektrisch willen. Dit met je gewone e-bike doen is niet bepaald aan te raden. Deze zijn niet gemaakt voor de impact en je doet er dan ook goed aan om voor een speciale elektrische off-road fiets te kiezen. Deze lijken qua design op een gewone off-road fiets, maar hebben een elektische motor ingebouwd.

Langer fietsplezier

Het fijne van een elektrische off-road fiets is dat het veel makkelijker wordt om langere afstanden af te leggen. Off-road fietsen is een stuk intensiever dan rijden op een gewoon fietspad. Die extra ondersteuning komt vaak goed van pas en zorgt ervoor dat je het langer volhoudt en je langer fietsplezier hebt. Wij raden het zeker aan om een paar elektrische mountainbikes te testen en te kijken welk model en welke aandrijving het best aansluit op jouw wensen. Er zijn ook speciale off-road elektrische fiets dames verkrijgbaar.

Gewoon calorieën verbranden

Ik kan echt niet wachten om die gave Green Divide route te gaan fietsen. En je gelooft het bijna niet; maar deze begint dus gewoon in mijn woonplaats Bussum. Via de mooiste onverharde paden fiets je via de Utrechtse Heuvelrug, langs de Nederrijn, over de Veluwe, helemaal door naar Zwolle. 100 kilometer per dag is voor de meeste mensen goed te doen op een elektrische fiets. Enne, wist je dat je ook op een elektrische fiets gewoon calorieën verbrandt?

Zou jij dit ook leuk vinden? En kende jij de super gave Green Divide route al? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Reageer ook