fb
Damespraatjes Damespraatjes

Eindelijk rechte tanden? Een beugel voor volwassenen!

beugel voor volwassenen

Er zijn heel wat dingen waar ik mijn ouders altijd dankbaar voor zal zijn. Op de eerste plaats is dat natuurlijk de liefdevolle opvoeding en het warme nest waarin ik ben grootgebracht. Maar ook alle kansen op het gebied van onderwijs, sport en zelfontwikkeling die mij zijn geboden. En last but not least: de slotjesbeugel die ik van mijn tiende tot mijn twaalfde heb gedragen. Want die rechte tanden; daar pluk ik tot op de dag van vandaag de vruchten van. In dit artikel vertel ik waarom het zo fijn is om rechte tanden te hebben en waarom een beugel voor volwassenen een heel goed idee is! 

Rechte tanden

Rechte tanden: ik heb ze sinds ik 12 jaar oud ben. Aanvankelijk vond ik mijn beugel verschrikkelijk. Het plaatsen duurde lang, de nachten na het aandraaien van de beugel had ik veel pijn, mijn lippen waren vaak droog en laten we eerlijk zijn; slotjes op je tanden zijn niet bepaald charmant. Tel daar de ontelbare hoeveelheid onzekerheden die een pubermeisje sowieso al heeft bij op en je kunt je voorstellen dat ik hem liever kwijt dan rijk was.

Lach van mijn dromen

Maar goed, de beugel zat vast en kon niet uit. Op de dag dat hij eruit mocht zag ik eindelijk waar ik het allemaal voor had gedaan. Kaarsrechte, hagelwitte tanden. Een lach waar ik vroeger alleen maar van kon dromen! In één klap zag ik er stukken beter uit en ik kreeg het ene na het andere compliment over mijn mooie tanden. Dankzij het spalkje achter mijn tanden kan ik tot op de dag van vandaag genieten van het fraaie gebit.

Belang van rechte tanden

Heb jij vroeger nooit een beugel gehad of zijn jouw tanden weer terug naar de stand van voordat je een beugel had? Dan kan het zeker interessant zijn om toch weer te gaan beugelen. Tanden die scheef staan zijn namelijk lastiger schoon te houden en je kunt eerder problemen met je gebit krijgen. Daarnaast vinden veel mensen rechte tanden gewoon mooier! Maar goed, dat laatste is natuurlijk heel persoonlijk.

Beugel voor volwassenen

Een beugel voor volwassenen is een goede optie als je graag (weer) rechte tanden wilt. Je kunt voor een ‘ouderwetste’ slotjesbeugel gaan, maar tegenwoordig zijn er ook hele mooie onzichtbare beugels. Of zo’n onzichtbare beugel geschikt is voor jou, kun je het beste even met je tandarts bespreken. Hij/zij kijkt met jou naar de mogelijkheden.

Weer even wennen

Als volwassenen is het vaak best even wennen om weer een beugel in te hebben. Met het oog op de hygiëne en de uitstraling van het gebit zou ik het echter iedereen aanraden! Het is weer even doorbijten, maar dan heb je wel rechte tanden. Kies je voor een onzichtbare beugel? Dan kan je de beugel zelf in- en uitdoen. Heb je een belangrijk moment waarop je hem écht even uit wil doen? Dan kan dat gewoon. Klik hem er daarna zo snel mogelijk weer in, want alleen zo krijg je snel het gewenste resultaat!

Heb jij ooit een beugel voor volwassenen overwogen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we heel gezellig!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Photo by Diana Polekhina on Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook