fb

Een warme eyecather voor in de badkamer? Ga voor een designradiator!

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor luxe en comfort in de badkamer. Na een dag hard werken is het louterend om een heerlijke douche of warm bad te nemen. Badkamers die zijn uitgerust met bijvoorbeeld een stortdouche, aflopende natuurstenen vloeren en een whirlpool zorgen voor optimale ontspanning. En om de ruimte behaaglijk warm te maken is een radiator onmisbaar. Heerlijk relaxen in een warme, ontspannen ruimte, daar knap je van op!

Er is een tijd geweest dat de badkamer een ondergeschoven kindje was; je kwam er om je tanden te poetsen en voor een snelle douche en dat was het. Nu vinden mensen het steeds vaker belangrijk om een moment voor zichzelf te creëren, even aandacht en rust voor het lijf te nemen. Fijn is dan ook als de ruimte goed is verwarmd. Ben je op zoek naar een verwarming? Vasco radiatoren heeft een uitgebreide keuze. Het mooie van dit merk is dat de designradiator geen overbodige details heeft maar functionaliteit en efficiëntie zo weet te combineren dat het een natuurlijk ontwerp is.

Prijswinnende radiatoren

Natuurlijk gaat het om de warmte die de radiator afgeeft, maar het oog wil ook wat. Om die reden hebben de ontwerpers van Vasco gekozen voor een puur, stijlvol en mooi ontwerp. Het streven naar state-of-the-art design heeft voortdurend de aandacht en is niet onopgemerkt gebleven: het heeft het bedrijf al grote internationale prijzen opgeleverd.

Handdoekradiator

Wie voor bijvoorbeeld een handdoekradiator kiest, moet eerst kijken hoeveel vermogen nodig is om de ruimte lekker warm te krijgen. Dat gaat heel eenvoudig met een capaciteitsberekening. Online zijn daar hulpmiddelen voor te vinden waarmee aan de hand van de afmetingen en mate van isolatie een advies wordt gegeven over de benodigde radiatorwattage. Want het is natuurlijk wel belangrijk dat de ruimte goed wordt verwarmd.

Wat veel mensen niet weten is dat een slecht binnenklimaat kan zorgen voor een slechte gezondheid. Een binnenklimaat dat in orde is, draagt bij aan een energiek en comfortabel gevoel en is belangrijk voor een goede weerstand.

Nog meer merken

Een ander bekend radiatorenmerk is Henrad. Ook deze hebben en elegant en sierlijk ontwerp en zijn prestatiegericht. De henrad radiatoren hebben een hoog rendement en verwarmingsprestaties die alle verwachtingen overtreffen. Klinkt goed he? En daarnaast zijn het ook nog eens mooie verwarmingen om te zien, omdat het oog tenslotte ook wat wil.

Radiator kopen? Let hier op!

Wie voornemens is een radiator aan te schaffen doet er verstandig aan om op een aantal zaken te letten. Wij hebben ze op een rij gezet.

1. Weet wat je nodig hebt

Bepaal eerst het vermogen en capaciteit. Dat kan zoals eerder gezegd met een capaciteitsberekening die online te vinden is. Aan de hand van de afmetingen en isolatie wordt berekend wat de wattage van de radiator moet zijn.

2. Wat is de afmeting?

Na het vaststellen van het vermogen, kan de afmeting worden bepaald. Gaat het om een kleine ruimte, kies dan voor bijvoorbeeld een horizontale paneelradiator.

3. Voor welke ruimte is het?

Als stap 1 en 2 zijn uitgevoerd is het belangrijk om te kijken voor welke ruimte de radiator is bedoeld. Dat is belangrijk om te weten omdat de ruimte de keuze van de radiator bepaalt. Een designradiator is mooi voor de badkamer, in de woonkamer komt een paneelradiator beter tot zijn recht.

4. Welk type radiator?

Een code van twee cijfers geeft een type radiator aan. Het eerste cijfer staat voor het aantal platen en tweede voor het aantal convectoren. Dat klinkt allemaal misschien wat ingewikkeld maar, vaak staat het op sites uitgelegd en aangegeven.

5. Denk aan aansluiting!

Wie een verwarming koopt, denkt waarschijnlijk niet aan de aansluitopties. Vooral voor radiatoren in de woonkamer is dit belangrijk omdat er verschillende manieren zijn om ze aan te sluiten. Dat heeft te maken met de hoeveelheid en het soort aansluitingen.

Op zich is het niet zo ingewikkeld om te kiezen voor de juiste radiator. Gewoon een kwestie van speuren op internet of je goed te laten voorlichten en voor je het weet zit je er komende winter mooi en warmpjes bij.

Reageer ook