fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een volledig onderhoudsvrije tuin, bestaat dat?

Tuinieren is niet een van mijn sterkste kanten. Ik vind in de tuin zitten heerlijk. Bij voorkeur met een glas steengoede Chablis, een zacht muziekje op de achtergrond en goed boek. Toch is het in de praktijk vaak een stuk minder relaxt en dat komt vooral doordat onze tuin een redelijke ongeorganiseerde bende is. De planten zijn meer dood dan levend, er staat permanent een stapeltje lege bierkratten en de bestrating ziet er niet uit. Heel zonde, want als het mooie weer straks gaat doorbreken, zitten wij met een verslonsde tuin. 

Een volledig onderhoudsvrije tuin

Een volledig onderhoudsvrije tuin: dat lijkt mij wel wat. Maar bestaat dat wel? Helaas niet. Elke tuin heeft wel iets van onderhoud nodig. Indien je hem mooi en verzorgd wil houden tenminste. Wel zijn er een aantal manieren om met extreem weinig onderhoud tóch van een mooie tuin te kunnen genieten.

1. Kunstgras

Een groene grasmat is prachtig, maar vergt veel onderhoud. Gelukkig is er tegenwoordig heel mooi kunstgras verkrijgbaar. Kunstgras kopen is dan ook onze nummer één tip om het onderhoud aan je tuin te minimaliseren.

2. To plant or not to plant?

Planten zijn prachtig, maar hebben eigenlijk altijd onderhoud nodig. Wees realistisch: ga je de planten verzorgen of komt het hier in de praktijk niet van? Als je moet concluderen dat je er niks mee gaat doen, is het soms slimmer om ze dan maar helemaal achterwege te laten. Door kunstgras in de tuin aan te leggen, breng je er toch nog onderhoudsvrij groen in.

3. Schakel hulp in

Wil je wel een levendige tuin, met veel bloemen en planten, maar niet het bijbehorende onderhoud? Schakel dan hulp in! Een tuinman/-vrouw kan dé uitkomst zijn voor mensen die geen tijd/zin in tuinwerk hebben. Ook een buurjongen of -meisje zou je kunnen inschakelen bij het snoeien, onkruid wieden, grasmaaien of water geven.

Praat met ons mee

Hoe houd jij je tuin mooi? En heb jij ook al weer zo veel zin om er lekker in te zitten? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook