fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een vloerkleed alleen leuk in de woonkamer? Leg er eens een in de slaapkamer!

Aan welke ruimte in je huis denk jij als je het woord vloerkleed hoort? De kans is groot dat je hem in je hoofd gewoon in de woonkamer of heel misschien onder de eettafel zou neerleggen. Maar wist je dat een vloerkleed ook helemaal niet misstaat in de slaapkamer? Ik vertel je graag waarom!

Plek waar je graag komt

In Nederland houden we van simpele slaapkamers. We slapen in relatief lage bedden, doen weinig aan de opmaak van het bed en zien de slaapkamer puur als een functionele kamer waar vooral in geslapen moet worden. Nou klopt dat laatste natuurlijk wel, want een slaapkamer is om in te slapen. Maar zou je niet veel lekkerder slapen als het een ruimte is die helemaal bij je past? Een ruimte die zo mooi is, dat je er graag komt?

Vloerkleed in de slaapkamer

In ons nieuwe huis hebben wij van onze slaapkamer een hele open en fijne plek gemaakt. We hebben er een lekkere stoel staan, een mooi dressoir en een grote spiegel. Het bed maak ik elke dag strak op, net zoals ze dat in hotels doen. Nu hebben we een groot vloerkleed klaarliggen om ook in de slaapkamer neer te leggen. Zo wordt het een nog gezelligere plek en is het helemaal af.

Comfortabel en gezellig

Vroeger hadden veel mensen tapijt in de slaapkamer. Vanwege allergieën en vanuit een hygiëne oogpunt, is tapijt nu een minder populaire keuze. Toch wordt dat warme, zachte en aangename gevoel van een tapijt vaak gemist in de slaapkamer. Een vloerkleed op een harde vloer is dan een mooie oplossing! Deze geeft wel het zelfde comfort als tapijt, maar je kan hem makkelijker (laten) reinigen. Best of both worlds noemen we dat!

Kijk eens naar deze prachtige voorbeelden.

Hoe ziet jouw droom slaapkamer eruit?

In ons nieuwe huis kan ik echt zeggen dat onze slaapkamer bijna helemaal perfect is. Als het vloerkleed er eenmaal ligt, is het helemaal af. Hoe ziet jouw droomslaapkamer eruit? En wat mis je nog om jouw kamer zo te krijgen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de commnents onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Volg jij ons al op Instagram? Hier krijg je een kijkje achter de schermen van Damespraatjes én in ons privé leven!

Reageer ook