fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een verbouwing is duur! Hoe kan je de kosten tot een minimum beperken?

 Verhuizen, of toch juist een flinke verbouwing? Allebei de opties hebben voor- en nadelen. Zo is verbouwen vaak wat behapbaarder, maar kost ook dat veel geld. Aan een verhuisbedrijf ben je flink wat geld kwijt, maar aan het leggen van een hele nieuwe parket vloer ook. Wat het ook wordt, er zijn altijd manieren om de kosten tot een minimum te beperken. Maar hoe doe je dat? Wij hebben hier drie handige tips voor je! 

1. Laat zo veel mogelijk in één keer doen

Als je je huis laat verbouwen, kan je het beste zo veel mogelijk in één keer doen. Het is zonde als je het ene jaar de badkamer doet, het jaar daarop de woonkamer en het jaar daarom de keuken. Zo verspreid je de kosten natuurlijk, maar je loopt wel flinke kortingen van aannemers mis. Plan dus zo veel mogelijk in één verbouwing, zo krijg je relatief de beste prijs.

man-1615411_960_720

2. Doe je research 

Weet wat dingen kosten! Weet je niet precies wat een normale prijs voor het verbouwen van je keuken is? Kunnen we ons best voorstellen! Doe daarom flink onderzoek, zodat je eventuele gesprekken met aannemers op niveau kunt voeren. Mensen hebben het meteen door als jij niet weet waar je over praat en hier betaal je vaak de rekening voor.

3. Vraag om hulp

Vraag je vrienden en familie om hulp. Het scheelt heel wat geld als jullie zelf het schilder- of sloopwerk kunnen doen. Heb je niemand in je omgeving die het kan? Laat het dan alsnog door een professional uitvoeren. Het is ook zonde als er dingen kapot gaan en hierdoor de kosten juist hoger uitvallen.

Heb jij nog andere goede tips? Laat ze ons weten in de comments onder dit artikel. We zijn er heel erg benieuwd naar en lezen dit altijd met heel erg veel plezier! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook