fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een unieke ervaring in een vakantiehuis in Toscane

Landschappelijk gezien is Toscane misschien wel het mooiste wat Italië te bieden heeft, maar Toscane heeft nog veel meer te bieden. Toscane is een droomreis tussen bollende heuvels boordevol chique cipressen, volle wijngaarden en velden vol knikkende klaprozen. Toscane laat je kennismaken met de overblijfselen van oude Etruskische- en Romeinse beschavingen en een authentieke Italiaanse cultuur. Een vakantiehuis in Toscane is populair omdat ze in een regio ligt waar de natuur, de geschiedenis en de Chianti domineren.

Vakantiehuizen-toscane-dp

Bekende plaatsen in Toscane

Belangrijke plaatsen als Florence, Pistoia, Siena, Pisa of Lucca liggen in het noorden van Toscane en liggen allemaal dicht bij elkaar. De hele provincie Toscane is zeer bezienswaardig. Niet in de laatste plaats door het historische Florence, maar ook de gastvrijheid en het betoverende landschap werken inspirerend.

Pas in 59 voor Christus is Florence door Caesar gesticht. Het grootste monument van Firenze, de Duomo, het middelpunt van de stad, kijkt fier uit over Toscane. De meeste bezoekers gaan meteen naar de Duomo, maar ook Ponte Vecchio, Piazzale Michelangelo en de Certosa di Firenze mag je niet overslaan. Het Baptisterium San Giovanni is de vrijstaande doopkapel aan de westkant van de Dom van Florence.

Vakantiehuizen-toscane-2-dp

Vakantiehuis tussen de enorme Chianti wijngaarden

Een vakantiehuis in Toscane ligt meestal tussen enorme Chianti-wijngaarden, bij dromerige plaatsjes of bij mooie stranden aan de kust waar je een praatje maakt met de vissers en geniet van gegrilde sardines met een schijfje citroen. Lucca is de geboortestad van Boccherini en Puccini organiseert muzikale evenementen en leeft van traditionele Toscaanse activiteiten zoals weven. De stadswallen uit de 16e eeuw en 17e eeuw beschermden de stad tegen de vele Florentijnse aanvallen. De Toren van Pisa op het Piazza dei Miracoli, dat feitelijk de klokkentoren van de kathedraal is, vormt met het baptisterium een fraai Gotisch geheel in de stad en is niet voor niets wereldberoemd.

Op je reis naar het zuiden volg je de Chiantiwijnroute en bezoekt beroemde plaatsjes als Greve in Chianti of Radda in Chianti. Met wat geluk word je uitgenodigd voor de lunch en geniet aan lange tafels op het dorpsplein van dampende Tortellini met een glas Chianti. Nog iets verder naar het zuiden ligt het Manhattan van Toscane: San Gimignano. Veertien torens domineren het panorama en het silhouet van San Gimignano ga je nooit meer vergeten. Net als Siena. Het belangrijkste plein van Siena, de Piazza del Campo, lijkt op een grote schelp, die zich opent als een theater. Natuurlijk ben je in de zomer toeschouwer van de Palio. Dit is een van de meest spectaculaire paardenkoersen van Italië.

vakantiehuizen-toscane-3-dp

Het vertrekpunt is altijd een vakantiehuis in Toscane dat in alle soorten en mate beschikbaar is. Gezinnen met kinderen, hondenliefhebbers, gezinnen die graag een privé-zwembad willen hebben, strandliefhebbers of aanbidders van nóg meer luxe vinden altijd een droomhuis dat bij hun past.

Vind je droom vakantiehuis, villa of appartement op www.vakantiehuizen-toscane.nl

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook